Šport
27 ogledov

"Upam, da Vnuk ostane v hokeju"

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
"Bil je zelo borben igralec. Vedno se je boril do zadnjega. Tak je bil tudi njegov stil," je ob slovesu enega najboljših slovenskih hokejistov vseh časov Tomaža Vnuka dejal Bojan Zajc.
Bil je super soigralec, zelo borben. Z njim je bilo užitek sodelovati. Povsem zasluženo je priredil tako poslovilno tekmo, na kateri so nastopili številni zvezdniki. To pa je le še dokaz več, da je bil res zelo vrhunski hokejist.
Dejan Kontrec

V soboto se je od ledenih ploskev dokončno poslovil Tomaž Vnuk. Njegov dres s številko 24 je za vedno odšel v pokoj pod strop dvorane Tivoli. Ob slovesu pa smo nekaj vtisov pobrali od njegovih dolgoletnih soigralcev, ki so nastopili tudi na tekmi, ki jo je proti aktualni ekipi Tilie Olimpije s 6:5 dobila Vnukova zasedba. "Lepo se je bilo znova zbrati in obujati spomine s fanti, ki so prišli z vseh vetrov. To je en pravilen zaključek kariere in bi moral postati stalnica,“ je sprva dejal Bojan Zajc in nato še nekaj več besed namenil Rajcu: "Bil je zelo borben igralec. Vedno se je boril do zadnjega. Tak je bil tudi njegov stil.“ Vnuk je kot kapetan reprezentance večkrat bitke bil tudi v pisarni in ne le na ledu. "Tega se nihče ne spominja rad, ampak to je del športa. Na žalost je tako, da se je treba občasno boriti tudi v pisarnah,“ se je nešportnih tem dotaknil Zajc, ki nam ni želel izdati kakšne pikantne podrobnosti iz preteklosti: "Teh dogodkov je ogromno, ampak tako kot ste rekli, niso za v javnost (smeh). Spominov je veliko. Veselili smo se številnih dosežkov. Še posebej je bilo lepo, ko smo se prvič uvrstili v skupino A. To so spomini, ki za vedno ostanejo v spominu.

On si je z načinom treniranja in igranja prislužil spoštovanje tako svojih soigralcev kot tudi nasprotnikov.
Nik Zupančič

Vnuk je velik del svoje kariere preigral tudi skupaj z Nikom Zupančičem in Dejanom Kontrecem. "Midva sva praktično celotno otroštvo preživela v Tivoliju. V mnogih klubih in tudi reprezentanci sva igrala skupaj. Bil je zelo velik garač,“ je dejal Zupančič, medtem ko je Kontrec dodal: "Bil je super soigralec, zelo borben. Z njim je bilo užitek sodelovati. Povsem zasluženo je priredil tako poslovilno tekmo, na kateri so nastopili številni zvezdniki. To pa je le še dokaz več, da je bil res zelo vrhunski hokejist.“ Tudi Zupančič je delil mnenje, da je Vnuk izbral pravi način za slovo. "On si je z načinom treniranja in igranja prislužil spoštovanje tako svojih soigralcev kot tudi nasprotnikov. Bil je ljubljenec publike. Bil je vodja v garderobi, pogosto pa je bil tudi izven ledenih ploskev zelo prepoznavna osebnost. Menim, da je prav, da se je na tak način poslovil,“ je še dejal Zupančič, Kontrec pa si, tako kot mnogi drugi, želi, da bi Vnuk še naprej ostal v hokeju: "Kapo dol pred vsem, kar je naredil za slovenski hokej. Upam, da bo ostal v hokeju in to znanje prenašal na mlajše.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.