Šport
52 ogledov

Upanje Francozov še živi

Richard Gasquet EPA
Richard Gasquet na domačem turnirju za grand slam nadaljuje odlične predstave in navijačem ohranja upanje, da bi lahko Francija po 33 letih in Yannicku Noahu spet imela zmagovalca pariškega turnirja.

Deveti nosilec Richard Gasquet je v štirih nizih ugnal petega nosilca Keija Nishikorija, pri tem pa pokazal zelo dobro igro. V prvem nizu mu sicer ni kazalo dobro. Bil je sicer prvi, ki mu je uspel odvzem servisa, toda nato je Japonec povedel s 4:2. A Francoza je rešil dež, po premoru pa se je vrnil bolj razpoložen, dobil deset zaporednih iger, kar je zadostovalo za vodstvo 2:0 v nizih. Toda Nishikori se ni hotel predati, izid je znižal na 1:2, a Gasquet, ki lahko postane tudi prvi francoski finalist po Henriju Lecontu in letu 1988, je hitro prišel k sebi in zanesljivo dobil še četrti niz.

"Začel sem obupno, nato pa mi je pomagalo mnogo dejavnikov. Najprej dež, ki je povsem zmedel Keija, nato njegova slaba igra in mojih nekaj dobrih točk, ki so mi dvignile samozavest, za konec so svoje storili še navijači," je bil zadovoljen 29-letni Gasquet, ki se bo v četrtfinalu meril z drugim nosilcem Britancem Andyjem Murreyjem.

Škot se je na 20 od zadnjih 21 turnirjev za grand slam uvrstil v četrtfinale, v letošnjem Parizu mu je to uspelo po dokaj gladki zmagi nad Američanom Johnom Isnerjem. Prelomnica v dvoboju je bila zagotovo podaljšana igra prvega niza, v katerem je imel Američan že tri zaključne žoge, a jih ni izkoristil.

"Zagotovo bi se dvoboj lahko končal drugače, če bi John dobil prvi niz. Zato sem zelo srečen, da svojih priložnosti ni izkoristil, tehtnico pa obrnil na mojo stran. Prav tako je pomembno, da sem dvoboj dobil po treh nizih, saj je tukaj lahko vsaka nepotrebna izguba energije še kako pomembna," je menil 31-letni Murray.

Lanski zmagovalec Švicar Stan Wawrinka je nadaljeval z večanjem števila zaporednih zmag na pariških igriščih, uspeh proti Srbu Viktorju Trickemu je bil njegov 11. v nizu. Prva dva niza je odločala podaljšana igra, eno je dobil Švicar, drugo pa Srb, v nadaljevanju pa je tretji nosilec povsem prevzel nadzor nad igro in prišel do zanesljive zmage ter četrtfinala, v katerem se bo meril z levorokim Špancem Albertom Ramos-Vinolasom. Ta je za svojo prvo uvrstitev med najboljših osem na največjih turnirjih ugnal osmega nosilca Kanadčana Miloša Raonića.

Stoosma igralka sveta ne popušča

V ženskem delu turnirja sta zaradi dežja in posledično teme končana le dva dvoboja osmine finala. Za manjše presenečenje poskrbela Američanka Shelby Rogers, z zmago proti 25. nosilki Romunki Irini Camelia-Begu s 6:3, 6:4 si je zagotovila četrtfinale in postala šele deveta igralka izven prve stoterice s takim uspehom po letu 1983.

Poleg Rogersove, šele 108. na lestvici WTA, ki je v letošnjem Parizu pravi strup za nosilke, saj je premagala tudi že 17. nosilko Karolino Pliškovo in deseto Petro Kvitovo, si je četrtfinale že priborila tudi Španka Garbine Muguruza. Četrta nosilka ni imela večjih težav pri napredovanju in je Rusinjo Svetlano Kuznjecovo premagala s 6:3, 6:4. Muguruza se bo za preboj med štiri najboljše pomerila prav z Rogersovo.

Izpad slovenske dvojice

Brez četrtfinala pa sta ostali slovenski igralki Andreja Klepač in Katarina Srebotnik. V tretjem krogu sta bili boljši šesti nosilki, Čehinji Andrea Hlavačkova in Lucie Hradecka, s 6:4, 6:1. Slovenki, v Parizu sta imeli status 11. nosilk, sta se do tretjega kroga prebili brez težav, v drugem sta premagali japonsko navezo Misaki Doi in Naomi Osaka s 6:1 in 6:2, danes pa sta bili Čehinji premočni, upravičili status favoritinj in se dokaj gladko uvrstili naprej.

Podobno kot Slovenkama se je zgodilo tudi sestrama Williams. Sereno in Venus Williams sta premagali Nizozemka Kiki Bertens in Švedinja Johanna Larsson s 6:3, 6:3.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.