Šport
14 ogledov

Upanje ostaja: Krimovke slavile pri Metzu

Krim Mercator Valcea liga prvakinj Stožice Boštjan Tacol
Rokometašice Krima Mercatorja so v 3. kolu drugega dela Lige prvakinj slavile na gostovanju pri francoskem Metzu in ohranile upanje po napredovanju (21:20). Krimovke bodo na tekmi naslednjega kola v petek gostile Budućnost.

Slovenske prvakinje so se po dveh porazih proti Valcei in Budućnosti v Metz odpravile z nalogo osvojiti prvi točki v drugem delu, saj bi jih zgolj ti ohranili v realnem boju za polfinale. Misijo so uspešno opravile. Po zanesljivem prvem polčasu, v katerem so s trdno obrambo popolnoma onemogočile Metzove deklice v krilcih, so v drugem polčasu posebej po poškodbi Gorice Aćimović imele nekaj več težav, a zadetek Ljudmile Bodnjeve dobro minuto in pol pred koncem je le nagradil Krimov trud poskrbel za nasmejano vrnitev v Slovenijo.

"Dekletom moram čestitati, da so v teh težkih zdržala in zmagala to tekmo. Pokazala so, da še vedno znajo igrati obrambo, da se znajo boriti," je po tekmi povedal trener Tone Tiselj. "Hvala jim za to zmago in hvala navijačem, ki so nas prišli bodrit. Dekleta so si to zmago res zaslužila. Med tekmo se ni vse odvijalo, kot smo si želeli, potem ko se je poškodovala še Gorica Aćimović, pa je bila ob vseh težavah to še ena dodatna, ki pa so jo druge punce predvsem z borbeno igro v obrambi premagale."

Najboljši strelki pri Krimu sta bili s po petimi goli Tamara Mavsar in Andrea Penezić. Trener Tiselj je tekmo začel s pričakovano začetno postavo: Jeleno Grubišić v vratih, Mavsarjevo in Kristine Bille-Hansen na krilih, Andreo Šerić na položaju krožne napadalke ter Penezićevo, Kristino Franić in Aćimovićevo na zunanjih položajih.

Krimove igralke so začele izvrstno. V obrambi so bile zelo čvrste, Francozinje so imele ogromno težav pri iskanju poti do gola. Borbenost v obrambi so nadgradile s (pol)protinapadi, po katerih so v deveti minuti povedle s 5:1. Domači trener je bil hitro primoran v minuto odmora, ki pa ni zalegla. Andrea Šerić je namreč v deseti minuti vodstvo Krima še povišala (6:1).

Čeprav so se nato Francozinje nekajkrat izkazale z domiselnimi akcijami (dvakrat so gostujočo obrambo ukanile z identično akcijo s podajo z levega krila skozi kazenski prostor krila v sredino), pa Krim ni popuščal. Brez posebnih težav je držal vodstvo treh, štirih golov, kljub številnim priložnostim pa se mu dolgo ni uspelo odlepiti. Na veselje avtobusa Krimovih navijačev pa so bile za razliko od številnih končnic slovenske prvakinje tokrat najboljše prav v izdihljajih prvega dela igre, ko so si tudi ob igralki več za drugi polčas priigrale udobnih pet zadetkov prednosti (13:8).

Recept za dobro voljo na letalu ob vrnitvi v domovino so Tisljeve varovanke tako predstavile že v uvodnih 30 minutah. Njihova naloga je bilo "le" nadaljevanje po smernicah, zastavljenih v prve pol ure. A privrženci Krima so vseeno z nekaj dvoma pričakovali drugi polčas, spomin iz Podgorice, ko so njihove ljubljenke v tem delu igre popolnoma poniknile, je bil namreč še svež.

Strah sicer ni bil odveč, saj so Francozinje po poškodbi Aćimovićeve in nekaj prelahko zapravljenih napadih Krima skorajda izničile šest zadetkov zaostanka (9:15, 11:17, 12:18) in prišle celo na 17:18 in 19:20. Toda na njihovo srečo se črn scenarij ni ponovil. Dobro minuto in pol pred koncem je namreč Ljudmila Bodnjeva zadela za 21:19, kar je ob zadnji obrambi Grubišićeve, ki je bila spet na primerni ravni, odločilo tekmo, nagradilo obrambni trud v večjem delu tekme in Krim ohranilo v igri za polfinale.

"Mislim, da je današnja zmaga odraz naše dobre obrambe. Borile smo se od prve do zadnje minute, dale smo svoj maksimum. Obramba je dobila to tekmo," je po koncu obračuna povedala Alja Janković, medtem ko je Tamara Mavsar pristavila: "Me se nikoli ne predajamo. Ti točki nam dajeta nov zagon, še vedno ciljamo na polfinale. Zagotovo nam ta zmaga veliko pomeni, brez nje ne vem, kaj bi bilo."

Liga prvakinj, 3. kolo, skupina 2:

Metz : Krim Mercator 20:21 (8:13)
Liščević 6 (3), Andrjušina 4, Kamto 3; Mavsar 5 (2), Penezić 5, Aćimović 4, Franić 3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.