Šport
0 ogledov

"Upanje umira zadnje"

Miha Rebolj (na sliki), Gaber Glavič, Aleš Remar, David Slivnik in Anže Terlikar Žurnal24 main
Med premorom v hokejski ligi Ebel smo poklicali izkušenega igralca Acroni Jesenic Miho Rebolja in z njim poklepetali o trenutnem stanju v železarskem moštvu.

V zadnjem času vam ne gre najbolje od rok. Po dobri tretjini prvenstva (20 kolih) ste prepričljivo na zadnjem mestu. Vzdušje v ekipi verjetno ni najbolj bleščeče?
Trenutno nas trenira samo deset, saj imamo nekaj bolnih, nekaj pa jih je na pripravah z reprezentanco. Vzdušje vsekakor ni takšno, kot bi bilo, če bi bili uvrščeni na sredino lestvice ali še višje. Toda do konca sezone je še kar nekaj tekem in lahko se zgodi še marsikaj. Še vedno imamo upanje in željo, da pokažemo še veliko dobrega hokeja in dosežem veliko zmag.

Se strinjate s tem, da ste v krizi? Na zmago čakate že kar nekaj časa …
Res je. Gole zelo težko dosegamo, medtem ko jih zelo lahko dobivamo. To je še posebej do izraza prišlo na zadnjem srečanju proti Albi. Zgodi se nam tudi, da v minuti ali dveh dobimo dva ali tri zadetke. Tekma pa je na ta način lahko hitro zaključena.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Kot ste že omenili, ste proti Albi tako v 18. kot v 20. kolu igrali slabše kot proti na papirju težjim nasprotnikom (Linz, Gradec, Dunaj …). Zakaj?
Sedaj smo se kar dvakrat v zadnjih treh kolih pomerili z Albo in morali bi osvojiti štiri točke in se jim na ta način približati. Toda zgodilo se je ravno obratno, tako da smo se spet oddaljili od njih. Vendar jaz pravim, da moramo delati na stvareh, ki so pozitivne. Torej na tistih štirih tekmah, ki smo jih odigrali zelo dobro in dobili nekaj točk.

Za osmim mestom, ki vodi v končnico, zaostajate že velikih 12 točk. Upanje na končnico kljub temu ostaja?
Seveda, v igri je še veliko točk. Upanje pri športniku pa mora umirati zadnje, tako da želja, da pridemo v končnico, obstaja. Mi pa bomo naredili vse, da jo bomo dosegli.

Kaj je tisto, kar vas loči do zmage? Mladost ali kje drugje tiči razlog za slabe igre?
Ne bi rekel, da je mladost glavni krivec. Mislim, da imamo letos, pa to ni izgovor, zelo veliko smole. Ne damo gola, ko bi ga morali, nato pa ga dobimo v naslednjem napadu. Mislim, da se tukaj delajo razlike. Ob zaostanku pa se tudi zelo težko vrnemo, kar je očitno.

Naš cilj je osmo mesto in uvrstitev v končnico. Vem, da bo težko, saj je zaostanek že kar velik, toda do konca je še veliko. Mi se bomo borili do zadnje tekme, saj se lahko zgodi marsikaj.
Miha Rebolj
Omenili ste, da vas je na treningu zelo malo. Toda kljub temu, kaj je tisto, kar najbolj brusite na treningih?

Res je, nismo popolni. Na treningih predvsem drsamo, kajti akcij ne moremo uigravati, ker nas je le deset. Tako da predvsem ohranjamo pripravljenost in se poskušamo čim bolje pripraviti na nadaljevanje sezone.

V ligi Ebel ste najslabši, ko imate na ledu enega ali dva igralca manj. To pomeni, da ste premalo zbrani ob primanjkljaju? Tudi v igri z igralcem več ne blestite …
Igra z igralcem več ali manj nam resnično ne gre od rok. Na treningih nam gre dobro, dajemo gole, ko pa pride na vrsto tekma, se zdi, kot da je vse zakleto. Izgubimo plošček na modri črti, zlomi se nam palca … Povsem banalne stvari, ki pa so del hokeja. Te stvari bo treba "pregristi".

Po slabem začetku so v klubu odslovili nekaj tujcev, namesto njih so prišli novi. Zdi se, da si jeseniški dres zaslužita le Andrej Makrov in Dov Grumet Morris.
To je predvsem vprašanje za druge ljudi, saj igralci pri tem nimamo nobenega vpliva. Se pa z vsemi tujci odlično razumemo in glede tega ni problema.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

V zadnjem času so vas na cedilu nekoliko pustili tudi navijači, Jesenice imajo celo najslabši obisk v celotni ligi. Na zadnji tekmi je bil "na tapeti" trener Ildar Rahmatuljin. Kako vi gledate na to?
Za nas, ki smo na ledu, je to še najslabše, ker več ali manj igralci dobimo vse "po glavi". Gledalce vsekakor razumem, da so nezadovoljni, saj drugače ne more biti. To je del športa. S tem je treba živeti. To moramo prebroditi in v naslednjih tekmah dokazati, da si zaslužimo več kot to.

Igra z igralcem več ali manj nam resnično ne gre od rok. Na treningih nam gre dobro, dajemo gole, ko pa pride na vrsto tekma, se zdi, kot da je vse zakleto. Izgubimo plošček na modri črti, zlomi se nam palca, …
Miha Rebolj
Kako je z denarjem, dobivate tisto, kar so vam obljubili? Športni direktor Zvone Šuvak je pred začetkom sezone govoril predvsem o tem, da velik problem predstavljajo dolgovi v preteklosti. Zaradi tega so vam tudi občutno zmanjšali pogodbe.
Moram povedati, da tisto, kar so nam obljubili pred začetkom sezone, izpolnjujejo. Je pa treba poudariti, da še vedno obstaja nekaj dolgov iz preteklosti.

Nič kaj dobro ne gre niti večnim rivalom iz Tivolija. Kaj je po vašem mnenju tisto, kar je krivo, da sta tako Jesenice kot Olimpija na zadnjih dveh mestih? Nekateri pravijo, da se na lestvici odraža višina proračuna.
Načeloma se ne strinjam, da smo na zadnjih dveh mestih zaradi vloženega denarja. Toda kakor izgleda, vidimo, da je res tako. Menim, da je to vse skupaj odraz tega, kar se dogaja tako pri Olimpiji kot na Jesenicah. Pozna se tudi to, kar se je dogajalo v prejšnji sezoni. Ne vem, s kakšnimi težavami se ukvarjajo pri Olimpiji. Lahko pa rečem, da se na Jesenicah vsekakor pozna to, kar se je dogajalo v prejšnji sezoni.

Kako naprej? Po končanem odmoru boste verjetno naredili vse, da ujamete tekmece in se uvrstite v končnico?
Vsekakor. Naš cilj je osmo mesto in uvrstitev v končnico. Vem, da bo težko, saj je zaostanek že kar velik, toda do konca je še veliko. Mi se bomo borili do zadnje tekme, saj se lahko zgodi marsikaj. Lahko se kakšnim drugim ekipam pripeti, da nekaj tekem odigrajo slabše in jih na ta način lahko hitro ujamemo. Upanje umira zadnje, toda mi bomo naredili vse, da pridemo v končnico, čeprav bo zelo težko.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.