Šport
23 ogledov

Upanje umre zadnje

sport 30.03.14, rokomet, Slovenija, Svica, Dvorana kodeljevo, Marta Bon, foto: A Anže Petkovšek
Slovenska ženska rokometna reprezentanca se je minuli teden polna pričakovanj odpravila v Francijo, v Brestu pa je izgubila z 20:27 in bržkone zapravila vse možnosti za nastop na letošnjem EP na Danskem.

V soboto bo slovenska reprezentanca igrala povratno tekmo s Francijo, srečanje v velenjski Rdeči dvorani pa se bo začelo ob 16. uri.

Slovenke so bile na prvem obračunu do 50. minute povsem konkurenčne Francozinjam, v zadnjih desetih minutah pa jih je zajel kreativni mrk, tako da so doživele grenak, a vendarle povsem pričakovan poraz. Bolj ali manj je jasno, da je pred njimi "misija nemogoče", navkljub temu pa izbranke slovenske selektorice Marte Bon napovedujejo častno slovo od dodatnih kvalifikacij za SP.

"Po prvi tekmi v Franciji je ostalo nekaj grenkega priokusa, saj smo večji del tekme, recimo 80 ali 85 odstotkov tekme, igrale tako, kot se proti tako kakovostni reprezentanci mora igrati. V končnici smo močno padle, kar je posledica dolge in naporne sezone, pa tudi kakovost je na strani Francije. Po prvi tekmi vemo, kje smo grešile in kaj je možno odpraviti pred sobotno povratno tekmo. Upanje ostaja, res pa je, da je pred nami zelo zahtevna naloga," je na današnji novinarski konferenci v Velenju o prvi tekmi v Brestu dejala selektorica Marta Bon.

"Na povratni tekmi bo načeloma naša postava nespremenjena, le igralne vloge bodo nekoliko drugače razdeljene. Upam, da bodo še nekatere druge igralke prišle v ospredje, vratarke pa ponovile predstavo s tekme v Brestu. Prepričana sem, da je v naših igralkah še veliko potenciala in srčno upam, da se bo udejanjil na tekmi. Naš cilj je, da pokažemo predstavo, na katero bomo ponosne," je še dodala Bonova, ki na tekmi ne bo temeljito posegla v igralski kader.

Na voljo ima naslednje rokometašice - vratarke: Miša Marinček in Sergeja Stefanišin (obe Krim Mercator), Edita Amon (Velenje), Amra Pandžič (Zelene Doline Žalec); krilne igralke: Neli Irman (Zagorje GEN-I), Alja Koren, Tamara Mavsar (obe Krim Mercator) in Maja Zrnec (Gdynia); zunanje igralke: Jasna Turnšek (Zelene doline Žalec), Teja Ferfolja (Zagorje GEN-I), Ana Gros (Metz), Nina Jeriček (Nimes), Lina Krhlikar (Göppingen), Barbara Lazović (Vardar Skopje), Tjaša Stanko (Branik) in Lara Hrnčič (Krim Mercator) in krožni napadalki Sanja Gregorc (Krim Mercator) in Teja Ferfolja (Zagorje GEN-I).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.