Šport
64 ogledov

Upe polagajo tudi v dva Slovenca

Jan Polanc EPA
Italijanska profesionalna ekipa Lampre-Merida bo v prihodnji sezoni močno računala na tri mlade tekmovalce, med njimi tudi Slovenca Jana Polanca in Luko Pibernika.

Jan Polanc in Luka Pibernik že imata podpisani pogodbi za leto 2016, zdaj je to storil še Valerio Conti, so sporočili iz omenjene ekipe.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, bo vodstvo Lampre-Meride računalo na tri mladeniče, ki so se že izkazali, nanje pa upajo tudi v prihodnjo sezoni. Triindvajsetletni Polanc, ki je član italijanske ekipe od avgusta 2013, je letos dobil peto etapo dirke po Italiji, dve leti mlajši Pibernik, za katerim je prva sezona na najvišji ravni, pa je največji uspeh vpisal na državnem prvenstvu, ko je osvojil drugo majico najboljšega v cestni dirki.

Pogodbo je podaljšal 22-letni Conti, ki predstavlja tretjega mladeniča pri Lampre-Meridi, okrog katerega želijo vodilni graditi ekipo. Kolesar, ki se najbolje znajde v vožnji navkreber, je tudi član ekipe, ki bo v soboto začela dirko po Španiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.