Šport
80 ogledov

Upokojil se je Nadalov krvnik na RG

robin soderling EPA
Šved Robin Söderling je oznanil, da končuje profesionalno kariero, potem ko je v zadnjih štirih letih zaman treniral za povratek med svetovno elito.

Pisalo se je leto 2011, ko je švedski tenisač Robin Söderling zbolel za mononukleozo, ki je prekinila in naposled tudi končala njegovo kariero.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Dvakratni finalist OP Francije (2009, 2010) je vseskozi verjel, da se bo nekoč lahko vrnil na teniška igrišča, a bolezen je terjala svoj davek.

"Spoznal sem, da ne bom več dovolj dobro pripravljen za igranje tenisa na ravni, na kakršni si želim biti. Čeprav je moja teniška kariera končana, pa je pred mano svetla prihodnost. Moj urnik za naslednja leta je zaseden,'' je povedal 31-letnik.

Söderlinga si bomo najbolje zapomnili po tem, da je leta 2009 v četrtem krogu OP Francije senzacionalno premagal Rafaela Nadala in ''kralju peska'' prizadejal sploh prvi poraz na turnirju v Pariz. Španec je v naslednjih letih nanizal še pet, skupno pa kar devet lovorik (2005-2008, 2010-2014), preden ga je letos kot drugi v zgodovini v četrtfinalu premagal Novak Đoković.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.