Šport
52 ogledov

Uradno: Mälkiä že bivši trener Olimpije

Heikki Mälkiä telemach olimpija dunaj vienna Boštjan Tacol
Sodeč po informacijah iz tabora Telemach Olimpije je trener Heikki Mälkiä v ponedeljek zapustil tabor zmajev. Finec je na prvih šestih tekmah lige Ebel nanizal pet porazov. Olimpija bo na torkovi novinarski konferenci sicer predstavila novo okrepitev Jana Muršaka.

Nekaj več kot sto dni oziroma dobre tri mesece je na klopi Telemach Olimpije zdržal finski trener Heikki Mälkiä, ki je po slabem začetku v ligi Ebel danes očitno izgubil službo v slovenski prestolnici. Mälkiä, nekdanji trener Acronija Jesenic, naj bi po pogovoru z direktorjem kluba Matjažem Sekljem v ponedeljek že postal bivši trener zmajev.

Novico je klub kasneje potrdil preko svojega tiskovnega predstavnika, naslednik trenerja pa bo znan še v tem tednu. Edini slovenski predstavnik v novi sezoni razširjenega avstrijskega prvenstva je tekmovanja začel pod pričakovanji. Premagal je le zagrebški Medveščak v Pulju, izgubil vse tri tekme na domačem ledu, hkrati pa je z zgolj dvanajstimi doseženimi zadetki tudi najmanj učinkovita ekipa v ligi Ebel.

Mälkiä je v Ljubljano prišel po dveh sezonah službovanja na Jesenicah kot naslednik njegovega rojaka Hannuja Järvenpääja, ki je v prejšnji sezoni Olimpijo popeljal do polfinala v ligi Ebel in državnega naslova.

Več o zamenjavi na trenerski klopi bo klub povedal na torkovi novinarski konferenci, ko bo predstavil tudi novo začasno okrepitev, slovenskega reprezentanta Jana Muršaka, ki bo v času "lockouta" v ligi NHL nastopal v zeleno-belem dresu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.