Šport
26 ogledov

Uradno! Metličić dve sezoni za Celje

Metličić se bo pridružil Celjanom za naslednji dve sezoni. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Ugibanj o prihodnosti rokometaša Petarja Metličića je konec. "Klub s ponosom je podpisal pogodbo za sodelovanje v prihodnjih dveh sezonah s hrvaškim igralcem, Petrom Metličićem," so sporočili iz Celja.

RK Celje Pivovarna Laško je sklenil pogodbo s hrvaškim igralcem na desnem zunanjem položaju, Petarjem Metličićem, ki bo v Celju nastopal od začetka sezone 2010/11 pa do konca 2011/12.

 

''Zelo sem vesel, da prihajam v Celje, ki je klub z visokimi ambicijami. Tu bom igral z izjemnimi soigralci in trenerjem, ki me ceni in od mene pričakuje veliko. Zame je to velik motiv in projekt, ki je tukaj zastavljen, je izziv za vsakega športnika,'' je povedal Hrvat.

 

33-letni Petar Metličić je v zadnjih sezonah igral za španskega velikana Ciudad Real, kjer je bil soudeležen pri vseh velikih uspehih tega kluba. Pred tem je tri sezone nastopal za Ademar Leon, kamor je prišel iz Metkoviča. S hrvaško reprezentanco, kjer je s 176 nastopi rekorder po številu nastopov za izbrano vrsto in od katere se je že poslovil, saj se želi povsem posvetiti klubskim nastopom, je osvojil številna odličja. Največji uspeh je dosegel na olimpijskih igrah 2004, ko je osvojil zlato medaljo.

 

Na klubskem področju je bil še bolj uspešen, saj je do sedaj trikrat osvojil naslov zmagovalca Lige prvakov (s Ciudad Realom 05/06, 07/08 in 08/09), trikrat je osvojil naslov zmagovalca EHF Superpokala (Ciudad Real 05/06, 06/07 in 07/08), enkrat zmagovalec EHF Pokala pokalnih zmagovalcev (Ademar Leon 04/05), enkrat zmagovalec Pokala EHF (Metkovič 99/00), štirikrat je postal španski prvak (Ciudad Real 06/07-09/10) in trikrat španski pokalni prvak (Ciudad Real 05/06-07/08) ter Pokal Del Rey 07/08.

 

V Celje bo dopotoval v petek, potem ko bo uredil še vse formalnosti v Španiji, z ekipo pa bo prvič treniral v ponedeljek.

 

''Tako se je pač zgodilo. Slovenci so bili hitrejši, saj so se prej vključili v konkretne pogovore. Tudi Zagreb je bil zelo korekten, toda že prej sem obljubil Celjanom, da bom – če bom zapustil Španijo - sprejel njihovo dveletno pogodbo," je za Sportske novosti povedal 33-letni Hrvat. Še pred dnevi je sicer direktor pivovarjev Roman Pungartnik na predstavitvi rokometašev Celja izjavil, da je Metličić takrat bliže Zagrebu kot Celju, a očitno je šlo zgolj za zavajanje javnosti.

Slovenci so bili hitrejši, saj so se prej vključili v konkretne pogovore.
Petar Metličić

Z dolgim nosom pa so očitno ostali v Zagrebu, ki so si prav tako želeli Metličića v svojih vrstah.
"Pero je namesto igranja s Tončijem Valčićem in Ivanom Balićem izbral prijateljsko različico s Pajovičem in Zormanom. Za kakšen drugačen komentar ni potrebno izgubljati besed," je v prispevku SN cinično pristavil Zoran Gobac, podpredsednik zagrebškega kluba.

 

Metličića smo v teh dneh na telefon poskušali dobiti tudi mi, toda na naše klice se ni odzval.
Za prestop naj bi bil kriv Dušebajev

Metličićev status pri Ciudad Realu je bil negotov, zato se je 33-letnik odločil, da se ne bo šel več takšnih igric. "Nisem želel več čakati, kajti Španci so delali za mojim hrbtom. Trener Dušebajev je v sredo zvečer potrdil, da grem na priprave, nato pa mi je sporočil, da je bolje, da ostanem, dokler se ne rešijo zadeve v zvezi z mojo pogodbo,'' in razočarano pristavil: ''V pogovorih s Ciudadom Realom me je motila precejšnja skrivnostnost in licemerje s strani kluba. Vem, koliko me je klubski predsednik cenil, zdaj pa me nima moči niti pogledati v oči. Za vse je kriv Dušebajev: meni je govoril eno, z menedžerji pa se je dogovarjal druge stvari."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.