Šport
30 ogledov

Uradno: Tičar gre v Krefeld

Rok Tičar se je v zadnjem času dobro ugnezdil tudi v reprezentanci. (Foto: Žurna Žurnal24 main
Vest o odhodu Roka Tičarja z Jesenic se je otresla oznake neuradno, saj jo je potrdil tudi njegov novi klub Krefeld, s katerim je podpisal triletno pogodbo. Predsednika je o odhodu obvestil tudi Žiga Jeglič.

Rok Tičar se z Jesenic seli v Nemčijo. Izjemno nadarjeni 21-letni napadalec je podpisal triletno pogodbo s prvoligašem Krefeld Penguins, kjer so zelo zadovoljni z njegovim učinkom na minulem svetovnem prvenstvu – dosegel je tri zadetke – in obeti za njegov razvoj, piše portal.krefeld-pinguine.de. Jesenice je pred kratkim zapustil tudi tretji član napadalne trojke mladega vala Robert Sabolič, ki se je preselil v Medveščak.

Vest o Tičarjevem skorajšnjem odhodu v Nemčijo kot tudi o prestopu Žige Jegliča na Švedsko (Södertälje) so Jeseničani pred dnevi objavili tudi na svoji spletni strani. Po prejetem obvestilu, da se odlična mlada napadalca selita v tujino, je predsednik železarjev Slavko Kanalec dejal: "Igralca sta me obvestila, da sta podpisala pogodbi in se odpravljata na tuje. Tičar gre v Nemčijo, Jeglič pa na Švedsko. Njun agent se mi ni oglasil, kar se mi zdi nekoliko nenavadno, zato se počutim malce izigranega, ker sumim, da jim ni predstavil naših ponudb. Kljub vsemu mi vsi zagotavljajo, da ne gre za odločitve iz ekonomskih razlogov, temveč iščeta izzive v močnejših ligah, v katerih bi rada še napredovala. Navkljub temu smo veseli, da so ti obetavni hokejisti preživeli del svoje vzpenjajoče kariere v našem klubu, in jim želimo obilo uspehov v prihodnjih sezonah, vrata našega kluba pa jim bodo vedno odprta na stežaj."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.