Šport
14 ogledov

“Urindanger” izgubil več kot pol milijona

(Foto: PokerStars) Žurnal24 main
Številni profesionalni pokeraši so poskušali vknjižiti še zadnjih nekaj iger na spletu pred začetkom letošnjega pokeraškega dogodka vseh dogodkov.

Medtem ko vsi praktično že odštevamo zadnje dneve do začetka letošnje finalne mize Glavnega turnirja WSOP, so številni profesionalni pokeraši poskušali vknjižiti še zadnjih nekaj iger na spletu pred začetkom letošnjega pokeraškega dogodka vseh dogodkov. A medtem ko so bili pri tem bolj ali manj uspešni "DrugsOrMe", Gus Hansen in Patrik Antonius, zadnji teden za Di "Urindanger" Dang-a, ni bil ravno uspešen.

"Urindanger" v enem tednu ob 519.000$!
Dang, ki je letos za enkrat imel zelo uspešno leto, saj je zabeležil že skoraj 1 milijon dolarjev dobička, se je tokrat srečal s pojavom, katerega profesionalni pokeraši nikoli nočejo doživeti, a vedo, da jih bo slej ko prej doletel – »downswing«. Ne glede na to, kaj je “Urindanger” ta teden poskušal, se je povsem izrodilo in le svoji pametni odločitvi, da si vendarle privošči oddih od spletnega pokra, se ima za zahvaliti, da njegova končna bilanca ni zašla v rdeče številke.

Di je ta teden skupaj odigral kar 3.419 iger na Full Tiltovih 200$/400$ 6-MAX PLO in 500$/1.000$ Heads-Up PLO mizah in glede na višini stav in nasprotnike, s katerimi se je bodel, zabeležil praktično "zgolj" nekaj več kot pol milijona dolarjev izgube.

Eden njegovih najbolj zadovoljnih nasprotnikov je bil prav gotovo Danec Gus Hansen, ki je Američana olajšal za nekaj 100.000$, a izgubil eno največjih iger njunega dvoboja. V tej igri, težki kar 80.000$ (CAP PLO), pred flopom nismo bili priča neki tipični igri, saj je Hansen zgolj izenačil BB, Dang pa je čekiral, tako da je ogled flopa {2-Spades}{Q-Spades}{2-Hearts}, vsakega od igralcev, stal le tisočaka. Na flopu je “Urindanger” nato ponovno le čekiral, nakar je Danec v igro spravil novih 2.000$, kar pa ni bilo dovolj, da bi iz igre pregnal nasprotnika, ki je njegovo stavo izenačil. Turn je prinesel {A-Clubs} in še eno čekiranje Američana, Gus pa se je odločil, da še enkrat poskuša s stavo (6.000$), tokrat pa je naletel na močnejši odpor, saj je Dang hitro povišal na 13.400$. Hansen je doplačal razliko, tako da je na mizo lahko padla še zadnja skupna karta – {4-Hearts}, ob kateri je Dang v igro nemudoma spravil še preostalih 23.600$, Hansen pa je njegovo stavo izenačil, a nato kaj kmalu odvrgel svoje karte, potem ko je zagledal Američanov full house z {A-Hearts}{A-Diamonds}{K-Clubs}{9-Spades}.

Zmagovalna serija "DrugsOrMe" se nadaljuje
Zadnjih nekaj tednov, je bil skrivnostni »DrugsOrMe«, z izjemo nekaj spodrsljajev, eden najbolj uspešnih igralcev na Full Tilt Pokru, ta tradicija pa se je nadaljevala tudi ta teden, saj je slednji ta teden zaslužil več kot 560.000$. Tudi on se je ta teden večinoma zadrževal predvsem na Full Tiltovih 500$/1.000$ Heads-Up PLO mizah, vendar je imel pri tem precej več sreče kot Dang, saj so praktično vsi njegovi nasprotniki, mizo zapuščali z repom med nogami.

Kos mu ni bil niti Gus Hansen, ki je bil ta teden sicer zelo uspešen, a je tudi proti temu nasprotniku izgubil večino najdražjih iger, težkih 80.000$ (maksimum pri CAP igrah). Kako »vroč« je bil »DrugsOrMe« ta teden, pa priča tudi naslednja igra, v kateri je slednji s skupnimi kartami {J-Clubs}{8-Spades}{7-Clubs}{3-Diamonds}, že na flopu {6-Hearts}{5-Hearts}{4-Diamonds} sestavil svojo lestvico, Hansen pa je nato do konca igre stavil vanj, vse dokler mu ni prepustil novih 40.000$.

Največja igra tedna pripadla Fincu Antoniusu
Ob poplavi iger na CAP PLO mizah, ta teden nismo bili priča niti eni sami igri, ki bi presegala mejo 100.000$, saj je celo največja igra tedna, ki jo je na 200$/400$ NL Hold'Em mizi dobil Finec Patrik Antonius, težka le 99.586$.

V tej igri je Finec, ki je v rokah držal {A-Diamonds}{2-Hearts}, s pozicije SB, pred flopom višal na 1.200$, njegov nasprotnik »Sauce1234«, je z {J-Hearts}{9-Spades} letvico dvignil na 4.000$, Patrik pa je po kratkem premisleku, njegovo stavo nazadnje samo izenačil. Na flopu {3-Spades}{9-Hearts}{5-Clubs} je nato »Sauce1234« izkoristil svojo priložnost in v igro spravil novih 3.825$, kar pa ni prestrašilo Finca, ki je klical tudi to stavo. Enak scenarij se je nato ponovil tudi na turnu, ko je na mizi pristala {Q-Clubs}, s to razliko, da je vsak od igralcev, takrat v igro spravil 9.150$. Vsega tega preigravanja pa je bilo nato konec na riverju, saj je takoj ko je na mizi pristala {4-Clubs}, »Sauce1234« v igro spravil vse svoje žetone, Antonius pa je s svojo lestvico sledil njegovemu zgledu in na koncu tudi »pobasal« celotni izkupiček te igre.

Največji zmagovalci in poraženci tedna:

Zmagovalci:

  • DrugsOrMe (+ 562.000$)
  • Gus Hansen (+ 287.000$)
  • Patrik Antonius (+ 247.000$)

Poraženci:

  • Di “Urindanger” Dang (- 519.000$)
  • Jared “harrrington25” Bleznick (- 328.000$)
  • Vaga_Lion (- 230.000$)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.