Šport
48 ogledov

Urnaut si zmage želi tudi zaradi partnerke

TIne Urnaut, EP v odbojki v Bulgariji 2015 EPA
Kapetan slovenske odbojkarske reprezentance Tine Urnaut je eden najzaslužnejših, da bo Slovenija v soboto ob 16.45 uri v Sofiji igrala v polfinalu evropskega prvenstva. Skozi ves turnir kaže odlične predstave, v četrtfinalu proti Poljski je pokazal, da je tudi psihično močan.

Kapetan slovenske odbojkarske reprezentance Tine Urnaut je v tekmi osmine finala proti Poljski dokazal kako pomemben je za slovensko ekipo. V zadnjih trenutkih jo je povlekel iz brezna, dosegel dve izmed treh zadnjih točk, po njegovi drugi se je tudi začelo nepopisno slavje. A to ni dolgo trajalo, saj so se misli že nekaj ur po uvrstitvi v polfinale preusmerile na naslednjega tekmeca, to je nova svetovna velesila tega športa, Italija.

"Zaenkrat še ne razmišljamo, kaj smo naredili, zaenkrat ne razmišljamo, kje smo, česa bi se v nadaljevanju prvenstva razveselili in kaj nam bi prineslo razočaranje. Razmišljamo le v Italiji in o tekmi z njimi. Ves čas prvenstva govorimo, da gremo korak za korakom in tako je tudi pred dvema dvobojema, ki nas še čakata," o mestu, s katerim bodo fantje zadovoljni, Urnaut noče glasno govoriti, a hkrati še naprej poudarja, da je zmaga cilj na vsaki tekmi, proti azzurrom ne bo nič drugače.

"Vemo, kdo je Italija. Vemo, da se v italijanski ligi igra najboljša odbojka, tudi reprezentanca je dolgo časa v samem svetovnem vrhu, letos je edina evropska, ki si je že zagotovila nastop na olimpijskih igrah v Riu. Njihovo ekipo poznamo bolj kot druge, saj večina nas igra oziroma je igrala v italijanskem prvenstvu. Motiv je sicer že tako velikanski, proti njim pa se bo še dodatno povečal. Lahko rečem, da želja po zmagi ne bi mogla biti večja. Menim, da je naša velika želja odločila četrtfinale s Poljsko, naj odloči še polfinale," upa na novo presenečenje Korošec.

Zmage si želi tudi iz zasebnih razlogov

Kapetan reprezentance pa ima še dodatne razloge, zaradi katerih si želi zmage in svoje dobre igre. "V naslednji sezoni bo v Trentinu igral skupaj s štirimi italijanskimi reprezentanti. Vso sezono bom z njimi, zagotovo bo beseda dostikrat nanesla na to tekmo, jasno je, da bi bili pogovori o njej prijetnejši, če bi jo zmagali," je razloge za dodaten motiv predstavil Urnaut, ki pa z dodatnimi motivi s tem še ni končal: "Moje dekle je Italijanka, Giorgia Costa, doma je v bližini Firenc, skupaj sva pet let. Sicer bo navijala za nas, a vseeno bom po zmagi lahko rekel kakšno besedo več kot po porazu. Mi je pa bolj pomembno, da premagam soigralce."

Urnaut Italijo dobro pozna: "Gre za popolno ekipo. Njihova igra blok-obramba je odlična, servisi vrhunski, v napadu pa imajo, dva, tri igralce, ki lahko naredijo razliko. V prvi vrsti tu mislim na Osmanyja Juantoreno in Ivana Zajceva, ki je na svetovnem pokalu, na katerem si je Italija tudi zagotovila nastop na olimpijskih igrah, kazal fantastične predstave. A kljub kakovosti njihove ekipe, se nimamo česa bati. Lahko igramo z njimi, z mirno, preudarno igro točko za točko in z zbranostjo v končnicah jih lahko premagamo. Kot smo Poljsko."

V letošnji sezoni bosta v italijanski ligi poleg Urnauta igrala še Klemen Čebulj in Alen Šket, Mitja Gasparini je letos poleti Italijo zamenjal s Francijo, nekajletne izkušnje pri igranju s slovenskimi zahodnimi sosedi ima tudi Alen Pajenk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.