Šport
37 ogledov

Urugvaj v polfinalu

1/28
Žurnal24 main
Nogometaši Urugvaja so po dramatični tekmi in streljanju 11-metrovk s 4:2 premagali Gano in pristali v polfinalu, kjer se bodo pomerili z Nizozemci, ki so pred tem premagali Brazilce.

Nogometaši Urugvaja so v drugi tekmi četrtfinala na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki premagali Gano s 4:2 po streljanju enajstmetrovk. Po rednem delu in podaljških se je tekma končala z neodločenim izidom 1:1. Za Gano je v sodnikovem dodatku prvega polčasa zadel Sulley Muntari, za Urugvaj pa v 55. minuti Diego Forlan.

Ganci so imeli v 122. minuti podaljška imenitno možnost za zmago. Luis Suarez je namreč po igranju z roko na golovi črti dobil rdeči karton, Gana pa je imela na voljo 11-metrovko. Vendar je eden njihovih najboljših igralcev Asamoah Gyan zadel le prečko. Podaljška je bilo konec, pri 11-metrovkah pa so bili bolj zbrani Južnoameričani.

Urugvajci bodo v polfinalu v torek igrali proti Nizozemski, ki je v  prvem četrtfinalnem dvoboju z 2:1 premagala Brazilijo. V soboto bosta na sporedu še preostali četrtfinalni tekmi. Popoldne se bosta pomerili Nemčija in Argentina, zvečer pa Paragvaj in Španija.

Četrtfinale SP v JAR:

Urugvaj
: Gana 4:2* (1:1, 1:1, 0:1)
Forlan (55); Muntari (45)
RK: Suarez (Urugvaj, 122)

*po 11-metrovkah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.