Šport
25 ogledov

Urugvajci se zanašajo na golgeterja

1/10
Žurnal24 main
Sobota je dan, ko se bodo na svetovnem prvenstvu začeli izločilni boji. Na prvi tekmi osmine finala se bodo udarili Urugvajci, ki se zanašajo predvsem na napadalni dvojec Forlan-Suarez, in Južnokorejci.

Urugvaj in Južna Koreja bosta odigrali prvo tekmo osmine finala na letošnjem svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki. Dvoboj se bo na stadionu Nelson Mandela Bay v Port Elizabethu v soboto začel ob 16. uri. Zmagovalca tega dvoboja v četrtfinalu čaka zmagovalec sobotnega večernega obračuna med ZDA in Gano.

Dvakratni svetovni prvak (v letih 1930 in 1950) Urugvaj je v velikem slogu opravil svojo nalogo v prvem delu tekmovanja: v uvodnem nastopu je remiziral s Francijo (0:0), nato prepričljivo premagal Južnoafriško republiko (3:0), prvo mesto v skupini A pa je potrdil po zmagi nad Mehiko (1:0). Manj prepričljivi so bili Korejci, ki so tekme v skupini B začeli z zmago nad Grki (2:0), nato so visoko izgubili z Argentinci (1:4), preboj v osmino finala pa so si zagotovili po neodločenem izidu z Nigerijci (2:2).

Urugvaj in Južna Koreja sta doslej odigrala pet tekem na zelenem igrišču: kar štiri so se končale z zmagami južnoameriške izbrane vrste, enkrat pa sta se tekmeca razšla z neodločenim izidom. Nogometni strokovnjaki pred sobotnim obračunom v Port Elizabethu nekoliko več možnosti za napredovanje pripisujejo Urugvajcem, predvsem zaradi izjemno nevarnega dvojca v konici napada Luis Suarez-Diego Forlan, ki sta dosegla tri od štirih golov, a njihova moč temelji tudi na drugih izkušenih igralcih, ki si kruh večinoma služijo v evropskih klubih.

"Na tem svetovnem prvenstvu smo imeli nekaj slabih, a veliko več dobrih trenutkov. Z našimi predstavami v JAR sem izjemno zadovoljen, saj smo dokazali, da bomo vsakemu našemu naslednjemu tekmecu izjemno trd oreh," je dejal Oscar Tabarez.

Azijski nogometni velikan, senzacionalni polfinalist svetovnega prvenstva pred osmimi leti na Japonskem in v Južni Koreji, je z uvrstitvijo v osmino finala izpolnil svoja pričakovanja, obračun z vročim in favoriziranim Urugvajem lahko začne povsem sproščeno in brez prevelikega bremena na svojih ramenih. "Urugvajci so v prvem delu prikazali odlične predstave, delovali so zelo kakovostno in močno. Uvrstitev v osmino finala je bil naš osnovni cilj, navkljub temu pa bomo naredili vse, da v urugvajski igri najdemo šibke točke," je pred tekmo dejal Park Ji-Sung, prvi zvezdnik korejske reprezentance in član Manchester Uniteda.

SP, osmina finala:

16.00: Urugvaj – Južna Koreja

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.