Šport
5 ogledov

Urugvajski sodnik brez opravičila

Larrionda se ne namerava opravičiti, ker Angležem ni priznal zadetka Lamparda. ( Žurnal24 main
"Pravila Fife mi ne dovoljujejo, da bi komentiral sojenje in tekmo," je dejal urugvajski nogometni sodnik Jorge Larrionda, ki Angliji ni priznal regularnega zadetka.

V tekmi osmine finala svetovnega nogometnega prvenstva med Anglijo in Nemčijo urugvajski sodnik Jorge Larrionda ni videl izenačujočega zadetka Otočanov.

Žoga se je po strelu Franka Lamparda od prečke odbila za golovo črto. Po tekmi so Angleži, ki so jih Nemci ugnali s 4:1, stresli jezo na sodniško trojko. Med njimi je bil tudi poškodovani reprezentant Anglije David Beckham: "Sodnike je lahko sram, ker so spregledali čisti zadetek Lamparda." Do sodnika so je po tekmi uspelo preriniti angleškim novinarjem, ki so ga vprašali, ali se namerava opravičiti za svojo napako. Odgovor Urugvajca se je glasil: "Ne. Pravila Fife ne dopuščajo, da bi komentiral sojenje in tekmo."

Združenje nogometašev FIFPro zahteva uvedbo tehnologije
Mednarodno združenje profesionalnih nogometašev FIFPro je pristavilo svoj lonček in se pridružilo kritikam Mednarodne nogometne zveze (Fifa) v zvezi z vztrajanjem, da se v nogomet ne uvede sodobne tehnologije. Tudi pri mednarodnem sindikatu pozivajo Fifo, naj uvede videoposnetke in drugo tehnologijo, s katero bi se bilo mogoče izogniti sodniškim napakam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.