Šport
60 ogledov

US Open oznanil rekorden denarni sklad

Novak Djoković US Open 2011 Reuters
V svetovnem gospodarstvu prevladuje recesija, medtem pa v teniškem svetu postavljajo nove mejnike. Letošnja izvedba četrtega, zadnjega grand slama v sezoni na US Openu bo postregla z rekordnim denarnim skladom.

Organizatorji prestižnega grand slama v New Yorku, ki se lahko pohvali z največjim teniškim stadionom na svetu, bodo za potrebe letošnjega turnirja nagradni sklad zvišali kar za dva milijona dolarjev. Skupno bo tako za nagrade namenjenih vrtoglavih 25 milijonov dolarjev in pol. Zmagovalec turnirja v moški in ženski konkurenci bo prejel/a nekaj manj kot dva milijona dolarjev, nagrade pa bodo povečali tudi za igralce in igralke, ki bodo izpadli v prvih kolih turnirja.

stadion tenis New York Flushing Meadows Arthur Ashe | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
''Zavedamo se vse večjih finančnih obremenitev, ki jih prinaša tekmovanje v globalnem športu, še posebej za tiste, ki se ne uvrstijo v drugi teden tekmovanja. Verjamemo, da bodo dodatne denarne nagrade in njihova strateška razdelitev pripomogle k lajšanju tega pritiska,'' je povedal predsednik ameriške teniške zveze Jon Vegosen.  Zasluga za povečanje denarnega sklada gre tudi 500 milijonom dolarjev, kolikor bodo v razvoj kompleksa Flushing Meadows namenili v naslednjih desetih letih. Kljub načrtovanim spremembam pa organizatorji ne razmišljajo o gradnji strehe na centralnem igrišču, bolj znanem pod imenom Artur Ashe Stadium.

V letošnjem žrebu bo nastopilo pet nekdanjih zmagovalcev turnirja na US Openu. Grand slam, ki velja za najhitrejšega v teniški karavani, so v pretekolsti dobili Lleyton Hewitt (2001), Andy Roddick (2003), Roger Federer (2004-2008), Juan Martin Del Potro (2009), Rafael Nadal (2010) in Novak Đoković (2011).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.