Šport
19 ogledov

Usain Bolt dobil konkurenco

usain bolt štafeta sp daegu EPA
Trikratni olimpijski prvak Usain Bolt bo dobil nepričakovanega tekmeca v svoji paradni disciplini. Asafa Powell razmišlja, da bi na mitingu Jamaica International Invitational namesto v teku na 200 metrov nastopil v pol krajši preizkušnji.

Bivši svetovni rekorder na 100 metrov Asafa Powell, ki je rekord držal, preden je Bolt začel pometati s konkurenco, bo zaradi lažje poškodbe dimelj na Jamajki morda nastopil v teku na 100 metrov. Za zdaj še ni bila sprejeta nobena odločitev, Powellov zastopnik pa je zatrdil, da razmišljajo o vseh možnostih.

Powell naj bi prvotno nastopil v teku na 200 metrov ob boku Yohanu Blaku, ki je lani v Južni Koreji postal svetovni prvak v teku na 100 metrov, potem ko je bil Bolt diskvalificiran zaradi prehitrega starta. Lažja poškodba pa je Powella prisilila k razmišljanju o nastopu na krajši, manj naporni razdalji.

''Povsem v redu bi bilo, če ne bi nastopil na 200 metrov, ampak na 100. Za to treniram in ves čas moram biti pripravljen. Počutim se dobro. Bomo videli, kako bo,'' je povedal Powell.

Olimpijske igre v Londonu so oddaljene manj kot tri mesece, zato Bolt upa, da bo nastop služil kot test njegove trenutne forme. Letos je nastopil le enkrat, in sicer na štafeti 4x100 metrov.

''Še naprej treniram za olimpijske z enim ciljem pred seboj: ubraniti svoj naslov. Želim si ostati brez poškodb in upam, da se trdo delo obrestuje v pravem trenutku,'' je povedal svetovni rekorder na 100 in 200 metrov.

Sobota bi lahko dala že mnogo odgovorov, še posebej če se bo zasedbi zares pridružil še Powell. Močno konkurenco sestavljajo tudi dobitnik srebrne olimpijske medalje Richard Thompson ter nadarjena Jamajčana Nesta Carter in Michael Frater.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.