Šport
13 ogledov

Usoda Kanadčanov bo jasna v sredo

Harlan Pratt, ki je v tej sezoni lige Ebel prispeval 18 podaj in zabil en gol, j Žurnal24 main
Harlan Pratt, Matt Higgins in Burke Henry so v Ljubljani s turističnimi vizumi. Klub je bil novembra 2009 opozorjen na nepravilnosti, pojasnjujejo na policiji. Sekelj potrdil, da bo usoda hokejistov znana v sredo.
V Tivoliju so na tokovem dopoldanskem treningu vadili tudi vsi v ponedeljek odpeljani kanadski tujci. Matjaž Sekelj pa nam je pojasnil: "Trenutno še ne vemo, ali bodo tujci v sredo lahko nastopili ali ne. Problem ureja oseba na ministrstvu za notranje zadeve, ki ima danes službene obveznosti in zato boste o tem izvedeli šele v sredo."

Čeprav so na Policijski upravi Ljubljana napovedali, da bodo tujce brez urejenih papirjev deportirali iz Evropske unije (EU), natančneje na Hrvaško, pa so si ti hitro uredili turistične vizume in ostali v Ljubljani. "Kot turisti ne morejo delati," nam je pojasnila Maja Adlešič, tiskovna predstavnica Policijske uprave Ljubljana.

Dodala je še, da je bil ljubljanski klub že pred meseci opozorjen, kakšna usoda lahko čaka Kanadčane: "Želimo še poudariti, da so policisti v omenjenem klubu novembra 2009 že opravili nadzor nad zakonitostjo bivanja in takrat ugotovili kršitve s tega področja. Takrat so izrekli globe štirim tujcem (med drugim tudi omenjenim trem), prav tako pa sta bili oglobljeni tudi pravna oseba in odgovorna oseba pravne osebe. Vodstvo kluba je bilo seznanjeno o  nepravilnostih (prav tako jim je bil pojasnen postopek), vendar v tem času niso opravili ukrepov, kot jih predvideva zakon o tujcih za urejanje statusa tujcev.

Pomočnik Olimpijinega trenerja Andrej Hebar st. zavrača namigovanja, da naj bi bilo vse skupaj maslo nasprotnega tabora: “Ne verjamem. Je že res, da se je zaplet zgodil tik pred finalom, ampak saj s tem tudi oni izgubijo. Že včeraj ste lahko videli, da je bila Podmežakla napol prazna. To je slaba reklama za hokej.” Druga tekma finala bo na sporedu v sredo ob 18. uri na Jesenicah. Železarji so v zmagah povedli z 1 proti 0.


Pomočnik trenerja Andrej Hebar st. zavrača namigovanja, da naj bi bilo vse skupaj maslo nasprotnega tabora: “Ne verjamem. Je že res, da se je zaplet zgodil tik pred finalom, ampak saj s tem tudi oni izgubijo. Že včeraj ste lahko videli, da je bila Podmežakla napol prazna. To je slaba reklama za hokej.” Druga tekma finala bo na sporedu jutri ob 18. uri na Jesenicah. Železarji so včeraj v zmagah povedli z 1 proti 0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.