Šport
7 ogledov

Usoda Kopitarjeva znana v sredo

kopitar_gledav zrak_getty Žurnal24 main
Prvi mož slovenske reprezentance John Harrington se bo šele v sredo odločil, kdo bo med triindvajseterico reprezentantov, ki bodo zaigrali na svetovnem prvenstvu divizije I v Litvi.
 

Preberite še:

Zaradi poškodbe bo na
SP manjkal Aleš Kranjc

John Harrington želi v izbrani vrsti videti tudi Anžeta Kopitarja in Jana Muršaka, vendar še potekajo pogovori z njunima kluboma. Edini slovenski hokejist v ligi NHL naj bi si zelo želel zaigrati v Vilni, vendar ga pri Kraljih iz Los Angelesa po koncu sezone čaka obvezno testiranje. Ker Američanom ni veliko mar za prvenstvo druge kakovostne skupine, je nastop Kopitarja še vprašljiv. "Zavarovalnina za Anžeta je visoka. Za tri tekme moramo plačati 33 tisoč ameriških dolarjev (okoli 24.600 evrov, op. p.). Del zavarovalnine krije Mednarodna hokejska zveza, sami pa moramo dobiti približno 15 tisoč evrov. Za Jana je že zagotovljen denar, znesek pa je precej nižji," je včeraj dejal predsednik Hokejske zveze Slovenije Ernest Aljančič. Pri ekipi Grand Rapids Griffins, ki je podružniška ekipa slavnih Rdečih kril iz Detroita, imajo v zadnjem času nekaj težav s poškodbami, zato prav tako niso najbolj navdušeni, da bi Muršak nastopil v Litvi.

 

Osmerica branilcev

Slovenijo bodo v Litvi zastopali naslednji branilci: Žiga Pavlin, Mitja Robar, Sabahudin Kovačevič, Andrej Tavželj, Jakob Milovanovič, Miha Rebolj, Boštjan Groznik in Žiga Svete. Zadnja sta zamenjala Kranjca in Damjana Dervariča, ki sta igrala na olimpijskih kvalifikacijah v Hannovru na začetku februarja.

Slivnik ostaja doma
Če kader pri napadalcih še ni določen, pa so že znani vsi branilci. Kot zadnji se od priprav poslavlja mladi David Slivnik. "Trener mi je že povedal, da ne bom odpotoval z ostalimi fanti. Zelo sem bil vesel vpoklica v reprezentanco in preživel sem lep teden. Menim, da sem kar precej reči odnesel, od vsakega igralca sem se nekaj naučil. V naslednji sezoni se bom potrudil, da bom še boljši in si priboril zaupanje selektorja. Verjamem, da se bodo fantje v Litvi dobro odrezali," je včeraj menil član beljaškega VSV. Nad predstavami mladeničev, na pripravah so še Žiga Pance, Žiga Jeglič, Žiga Svete in Rok Tičar, je bil navdušen tudi Harrington, ki meni, da ima z njimi Slovenija lepo prihodnost, vendar jim trenutno še primanjkuje nekaj fizične moči.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.