Šport
153 ogledov

Usoden pik os v zadnji minuti

Gorenje Velenje Facebook
Velenjčani so na kolena položili francoske tekmece.

Rokometaši velenjskega Gorenja so na današnji tekmi devetega kola Evropske lige v Rdeči dvorani premagali francoski PAUC (33:32) in ohranili možnosti za preboj v osmino finala. Iz skupine C so si napredovanje v izločilne boje že zagotovili nemški Magdeburg, Sävehof in Nexe. Velenjska zasedba bo zadnjo tekmo v skupini C igrala 8. marca, ko se bo v gosteh pomerila s švedskim Sävehofom.

Izbranci Zorana Jovičića so sijajno odprli izjemno pomemben obračun na mednarodni sceni. Po osmih minutah igre so povedli s 7:2, nato pa vidno popustili, kar so telesno višji in močnejši igralci francoske zasedbe izkoristili in šest minut kasneje tekme postavili v začetno izhodišče (9:9).

V nadaljevanju se je na Rdeči dvorani odvijal ogorčen boj za vsako žogo. Tehtnica se je nagibala na eno in drugo stran, sredi drugega polčasa pa se prevesila na stran zasedbe iz Aix-en-Provenca. A Velenjčani po zaostanku 24:27 niso izobesili bele zastave, zaigrali so odločno in v 52. minuti po golu Tilna Sokoliča izenačili na 29:29.

V končnici je bilo zelo vroče in napeto, v minimalni prednost je bil PAUC, prelomni trenutki dvoboja pa so minili v znamenju zadnjih slovenskih prvakov. V 58. minuti so po golu Domna Tajnika povedli z 32:31, isti igralec pa je dvajset sekund pred koncem dosegel še en gol za 33:31 in razrešil vse dvome o zmagi.

Pri Gorenju je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Sokolič z osmimi goli, Ibrahim Haseljić jih je dosegel pet. Junak obračuna in strelec odločilnih golov Tajnik je dosegel štiri, tako kot Timotej Grmšek in Branko Predović.

Evropska liga (skupina C), 9. kolo:

Gorenje Velenje - PAUC 33:32 (19:18)
Sokolič 8, Haseljić 5; Kristjánsson 9.

Magdeburg - Sävehof 31:25 (17:13)
La Rioja - Nexe Našice 31:30 (14:15)

LESTVICA:
1. Magdeburg 17
2. Sävehof 12
3. Nexe Našice 10
4. La Rioja 7
5. Gorenje Velenje 7
6. PAUC 1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.