Šport
23 ogledov

Uspeh bo zgolj vrnitev med elito

sport 04.02.14. Hokejski selektor Matjaz Kopitar, koda -  1 - 7.00 (ze odhod let sport 04.02.14. Hokejski selektor Matjaz Kopitar, koda - 1 - 7.00 (ze odhod let
Slovenska reprezentanca se bo v kratkem borila za vrnitev med elito svetovnega hokeja.

Slovenska hokejska reprezentanca bo v sredo odpotovala v Južno Korejo, kjer jo v nedeljo čaka prva tekma svetovnega drugoligaškega prvenstva. Cilj slovenske ekipe je kljub kadrovskim težavam jasen, osvojiti prvo ali drugo mesto in se vrniti v elitno skupino v letu 2015

"Mislim, da smo pripravljeni. Pojavljajo se vprašanja, kaj zdaj, ker nekaterih ni. A s tem se ne smemo obremenjevati, zaupati moramo tem, ki so tukaj, nekateri so prvič. Težko bo, zelo težko. Ne smemo bežati od dejstva, da smo eni od favoritov, uspeh pa bo za nas le eno od prvih dveh mest," je dejal selektor reprezentance Matjaž Kopitar, ki je že objavil seznam reprezentantov.

Odhajajo v neznano z znanim ciljem

"Premora je bilo zelo malo, praktično ga ni bilo. A treba se je boriti še ta zadnja dva tedna v sezoni in pripeljati Slovenijo nazaj v elitno skupino. Hočemo priti nazaj, tja tudi spadamo, sploh po tem, kar smo pokazali na olimpijskih igrah. Vsi vemo, da bo težko, lahkih tekem ne bo, morali bodo dati vse od sebe in najti pravi tekmovalni ritem," je dejal Žiga Pance, ki je pred dnevi odločil finale lige Ebel. 

Tudi kapetan reprezentance Tomaž Razingar ni ovinkaril: "Težko je reči, kaj bo, ne poznamo ne Južne Koreje ne Japonske, Ukrajina naj bi bila izjemno močna. A mi moramo upravičiti svojo vlogo favoritov. V zadnjem času se nismo prav veliko obremenjevali s tekmeci, pomembno je, da odigramo svoj sistem igre, pa tudi rezultat ne bo izostal."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.