Šport
21 ogledov

Uspeh kariere: Bedene prišel na turnir

Aljaž Bedene Saša Despot
Teniški igralec Aljaž Bedene se je prvič v karieri uvrstil v glavni del turnirja ATP. To mu je uspelo na Dunaju, kjer poteka turnir Erste Bank Open serije 250 z denarnim skladom 575.250 evrov. Na zadnji kvalifikacijski oviri je premagal Španca Daniela Gimena Traverja s 6:4 in 7:6 (4). V prvem kolu ga čaka Hrvat Ivo Karlović.

Aljaž Bedene si je z zmago nad 94. igralcem sveta zagotovil novih 12 točk za računalniško lestvico ATP in 5.995 evrov. Slovenski reprezentant je v prvem krogu kvalifikacij premagal Francoza Stephana Roberta (7:6 (6), 6:3), nato pa še Španca Iniga Cervantesa-Hueguna (6:3, 6:3). Bedene se bo v prvem kolu pomeril s Hrvatom Ivom Karlovićem, sicer 54. igralcem sveta.

Igranje v glavnem delu turnirja na Dunaju si je poskušal v kvalifikacijah priigrati še Grega Žemlja, ki pa je izgubil že prvi dvoboj, ko je bil s 6:2 in 6:3 boljši Belgijec Maxime Authom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.