Šport
43 ogledov

Uspešen slovenski dan v Melbournu

andreja klepač (desno) op avstralije EPA
Obe slovenski predstavnici med mešanimi pari sta uspešno preskočili drugo oviro na prvem letošnjem turnirju za grand slam v Avstraliji.

Srebotnikova, ki je na velikih turnirjih prvič moči združila z Jamiejem Murrayjem, s katerim sta četrta nosilca, je premagala nemško-kolumbijsko navezo Anna-Lena Groenefeld/Robert Farah s 6:4, 6:4, Klepačeva in Huey pa sta v hitropoteznem tretjem nizu premagala Rusinjo Aljo Kudrajcevo in Šveda Roberta Lindstedta.

Kot poročajo Primorske novice, naj bi se slovenski igralki v Melbournu dogovorili, da bosta odslej nastopali v paru. Tako bosta najboljši slovenski igralki med dvojicami prvič združili moči in tako verjetno skupaj zaigrali tudi na pokalu Fed ali morda celo na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru.

Na turnirju posameznikov je v osmini finala za presenečenje poskrbel Kanadčan Miloš Raonić. V petih nizih je izločil četrtega nosilca in zmagovalca Melbourna 2014 Švicarja Stana Wawrinko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.