Šport
66 ogledov

Uspešno maščevanje gavčev

Angel di Maria EPA
Na prijateljski tekmi v Düsseldorfu sta se pomerili Nemčija in Argentina. Slednja je v ponovitvi letošnjega finala na svetovnem prvenstvuv Braziliji ugnala elf s kar 4:1.

Argentina jev prvih 50 minutah dvoboja povsem nadigrala svetovne prvake, preprosto nezaustavljiv pa je bil novi član Manchestra Uniteda Ángel Di María, ki je ob vodstvu s 4:0 zbral kar tri podaje in zadetek. 

Vezist, ki zaradi poškodbe ni nastopil v finalu mundiala je v 20. minuti najprej poslal lep predložek v kazenski prostor domače reprezentance, žogo pa je v gol preusmeril Sergio Agüero. Dvajset minut kasneje je bil po Di Marijevi podaji z volejem natančen še Érik Lamela, ki je tako uspešno nadomestil tokrat zaradi poškodbe odsotnega Lionela Messija. Na drugi strani igrišča je imel v prvem polčasu tri velike priložnosti Mario Gomez, a mu nikakor ni uspelo premagati argentinskega čuvaja mreže Sergia Romera

Prenovljeni elf, po svetovnem prvenstvu so se od izbrane vrste poslovili Philipp Lahm, Per Mertesacker in Miroslav Klose, je še slabše odprl drugih 45 minut. Di Maria je s prostega strela natančno podal na drugo vratnico, kjer je z glavo zadel Federico Fernández. A tu se najdražji nogometaš v zgodovini otoškega nogometa ni ustavil; v 50. minuti je po desni strani prodrl v kazenski prostor Nemčije in lepo spodkopal žogo, ki je v loku šla mimo vratarja Romana Weidenfellerja

Šele nato so se prebudili tudi gostitelji. V 52. minuti se je po kotu Nemčije v kazenskem prostoru gavčev najbolje znašel Andre Schürrle, ki je iz bližine zadel za nekoliko bolj sprejemljivih 1:4. Obe ekipi sta si še priigrali nekaj priložnosti, vse bolj pa so vajeti igre v svoje roke prevzemali svetovni prvaki. Ti so najprej v 77. minuti preko Marca Reusa zadeli vratnico, že v naslednji minuti pa je za končnih 2:4 zadel zlati deček nemškega nogometa Mario Götze, ki je pred dvema mesecema odločil finale SP. Romero je žogo izbil na rob kazenskega prostora, Bayernov nogometaš pa je nato ustrelil proti golu, žoga pa je na poti zadela Fernándeza in se znašla v mreži. Nemci so nato še pritiskali, a rezultat se ni več spreminjal.

Litovska reprezentanca, ki bo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2016 igrala v skupini s Slovenijo, je v Linzu na prijateljski tekmi igrala neodločeno 1:1 z Združenimi arabskimi emirati. Zadetek za Litovce je dosegel Deividas Matulevičius.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.