Šport
40 ogledov

Ustanovili Fundacijo Jureta Robiča

Robiču je življenje vzela tragična nesreča v okolici Jesenic. (Foto: Saša Despot Žurnal24 main
Prezgodaj umrli slovenski ultramaratonski kolesar, petkratni zmagovalec slovitega ameriškega Raama, Jure Robič bo dobil fundacijo.

Za to so se odločili člani kolesarjeve ekipe, ki je z njegovo pomočjo že prej skrbela za humanitarne akcije.

"Avgusta smo se zadnjič uradno srečali z ultramaratonskim kolesarjem Juretom Robičem. Ob tej priložnosti je 'Fundaciji Vrabček upanja' poklonil svoj zmagovalni dres z željo, da se zanj zbere čim več denarnih sredstev, ki bodo namenjena oddelku za invalidno mladino Stara Gora. Tako se je pričela dobrodelna spletna dražba, ki kljub tragični nesreči še poteka in bo podaljšana do konca meseca novembra," so člani ekipe zapisali v sporočilu za javnost.

Za ustanovitev "Fundacije Jureta Robiča" so se odločili, ker menijo, da je prav, da se Juretova dobrosrčnost povrne: "Delo, ki smo ga začeli v neformalni obliki 'Jure Robič team', nadaljujemo kot 'Fundacija Jureta Robiča', ker želimo ohraniti spomin nanj in zaščititi njegovo ime ter hkrati z nadaljevanjem dela poskrbeti, da bo vsaj njegov sin imel finančno korist od očetovega trdega dela. Hkrati pa si želimo, da bi z zbranimi sredstvi v nadaljevanju podprli tudi kakšnega mladega perspektivnega kolesarja. Del prihodka uradne spletne trgovine Jure Robič bo finančna osnova fundacije. V prihodnosti načrtujemo nadgradnjo kolekcije kolesarskih oblačil Jure Robič in s tem pridobivati sredstva za namene fundacije in hkrati skrbeti za ohranjanje imena Jure Robič v mislih kolesarjev v Sloveniji in tudi širše. Predolgo in pregloboko smo bili povezani z Juretom, da bi se kar ustavili."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.