Šport
16 ogledov

Utišan Tivoli, 20. poraz železarjev

Pred 14 dnevi je Olimpija v Tivoliju Dunaj premagala po kazenskih strelih, tokra Žurnal24 main
Hokejisti Acroni Jesenic točke krvavo potrebujejo, a so v 40. kolu doživeli poraz 0:2 proti ekipi iz Gradca. Še hujši poraz je doživela Tilia Olimpija, saj je Dunaj Tivoli povsem utišal s 4:0.
Naslednja poslastica sledi v nedeljo, ko se bodo v večnem derbiju zmaji pomerili s tekmeci z Jesenic. Upajmo, da bo vzdušje V Tivoliju drugačno kot ta petek, ko je bilo v zadnjih minutah v dvorani kot na pogrebu.

Dunaj utišal Tivoli
V Ljubljano je drugič v dveh tednih prišla Vienna, ki so jo zeleno-beli nazadnje premagali po kazenskih strelih. Tudi tokrat pa pri gostih še ni bilo poškodovanega slovenskega reprezentanta Marcela Rodmana. Dunajčani so hitro prevzeli pobudo in prvi je vratarju Matiji Pintariču zapretil David Rodman. Isti igralec je bil uspešen v sedmi minuti, ko je imela njegova ekipa igralca več na ledu, slovenski napadalec pa je izkoristil preveč prostora pred vrati domačih. Ti niso bili brez priložnosti, vendar pa jih niso izkoriščali. Najlepši sta sredi tretjine zapravila Tomi Mustonen in Petr Šachl, prvi je streljal čez gol, češki napadalec pa je meril ob vratnici. Nadaljevanje je bilo podobno. Dunajčani so bili nevarnejši, vendar je Pintarič ustavljal vse napade tekmecev. V 28. minuti se je Olimpiji ponudila izjemna priložnost; ko sta imeli ekipi na ledu po štiri igralce, je Žiga Pance ušel v protinapad, a je vratar Adam Hauser njegov poskus ustavil. Nova neizkoriščena priložnost je bila voda na mlin Dunaja, ki je svojo izkoristil. V 32. minuti se je v obrambi Ljubljančanov pojavila luknja, Daniel Nageler pa je odbiti plošček pospravil v mrežo.

Zmagoviti gol za Salzburg (5:4 nad Beljakom) je v 55. minuti zabil kanadski Slovenec Greg Kužnik.

Ljubljančani so nadaljevali z neučinkovitostjo. V 36. minuti, ko so imeli na ledu igralca več, so trikrat nevarno streljali, a plošček nikakor ni hotel v mrežo. Zadnja tretjina ni postregla s posebej všečnim hokejem. Domači hokejisti so se sicer trudili, vendar ni bilo pravega učinka. Matej Hočevar je prvi nevarnejši strel sprožil šele v 50. minuti, prednosti igralca več Ljubljančani nato niso izkoristili, Matt Higgins in John Hughes nista bila dovolj natančna. Dunajčani so brez težav obdržali prednost,  Rodman bi skorajda kaznoval nezbranost pred vrati Pintariča ob igralcu manj. Ob koncu tekme so imeli gostje dvakrat po dva igralca več, kar so hitro izkoristili in z dvema goloma le še potrdili zmago.

20. poraz železarjev
Jesenice so drugič v dveh tednih ostale praznih rok na gostovanju v Gradcu. Ne preveč kakovostno tekmo so domači znali obrniti v svojo korist, Jeseničanom pa se po novem porazu končnica vse bolj oddaljuje. Železarji so igrali premalo odločno za zmago, neuspešni so bili v igri z igralcem več in sploh niso našli poti mimo vratarja Fabiana Weinhandla. Rok Tičar je na začetku preizkusil Weinhandla, Quinn Hancock pa gostujočega vratarja Michala Fikrta – s streloma nista imela težav. Sabolič se je v 22. minuti po podaji Žige Jegliča znašel pred Weinhandlom, a domači vratar je strel odbil. Železarji z dobro igro v obrambi domačim niso dovolili, da bi kronali številčno premoč ob izključitvi Matevža Ermana. V 27. minuti je Daniel Woger kaznoval neodločnost jeseniških branilcev in dosegel prvi gol na tekmi.

Ko jeseniški novinec Mike Bayrack ni razumel podaje Marca Cavosieja, je jeseniška priložnost za izenačenje sredi tekme splavala po vodi. Sabolič spet ni premagal Weinhandla po hitri kombinaciji z Jegličem in Tičarjem. Avstrijski vratar je odbil še močan strel Anžeta Kuralta. Po zmedi v jeseniški obrambi je Fikrt obranil strel Darcyja Werenke. Domači so pritisnili na začetku zadnje tretjine. Fikrt se je izkazal po strelih Hancocka, Werenke in Pareja. Weinhandl je preprečil izenačenje po poskusu Cavosieja. Po strelu Michaela Ouelletta pa je Matthias Iberer potisnil ploščico v prazno mrežo v 45. minuti in domači so imeli dva gola prednosti. Malo kasneje je Fikrt preprečil tretji zadetek v svojih vratih, ko je ubranil strel Ouelletta po hitrem protinapadu. Slovenski prvaki so prevzeli pobudo v zadnjem delu tekme. Dve minuti pred koncem so poskušali še brez vratarja in s šestim igralcem v polju. Vsi poskusi železarjev pa so bili premalo nevarni, da bi dosegli vsaj častni zadetek.

Lestvica:
1. KAC 58
2. Salzburg 52
3. Vienna 51
4. Beljak 50
5. Graz 43
6. Olimpija 39
7. Linz 39
8. Medveščak 39
9. Jesenice 33
10. Sapa 30

Liga Ebel, 40. kolo:

Tilia Olimpija : Vienna Capitals 0:4
D. Rodman (7), Nageler (32), Fortier (57), Casparsson (58)

Graz 99ers : Acroni Jesenice 2:0
Woger (27), M. Iberer (46)

Medveščak Zagreb : KAC Celovec 3:4 (po kazenskih strelih)

Linz : Sapa Fehervar 2:1 (po kazenskih strelih)

VSV Beljak : Red Bull Salzburg 4:5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.