Šport
15 ogledov

Uvod ne bi mogel biti boljši

tim gajser EPA
Tim Gajser je v petkovih kvalifikacijah potrdil odlično formo pred uvodno preizkušnjo nove sezone elitnega razreda MXGP.

V Katarju bo danes na sporedu prva dirka nove sezone elitnega motokrosističnega razreda, v katerm naslov svetovnega prvaka brani Tim Gajser. Uvod v sezono bo na umetno zgrajeni progi na dirkališču Losail, kjer so imeli v zadnjih dneh prireditelji sicer nekaj težav zaradi močnega dežja.

Gajser v napovedih pred začetkom sezone samozavestno dejal, da lahko ubrani naslov svetovnega prvaka, svoje besede pa je nemudoma potrdil v praksi, saj je že na petkovih kvalifikacijah pokoril vso konkurenco. Ta je precej huda, saj se je elitnemu razredu pridružil aktualni svetovni prvak razreda MX2 Jeffren Herlings, ne gre pa pozabiti na izkušena Romaina Febvreja in Tonyja Cairolija.

V najmočnejši konkurenci bo nastopalo kar 17 tovarniški voznikov. Ostali slovenski udeleženci razreda MXGP - Klemen Gerčar, Peter Irt in Jernej Irt - se bodo karavani pridružili na evropskih dirkah. Brata Irt bosta uvodni del sezone izpustila zaradi poškodb, Gerčar pa se dirke na bližnjem vzhodu ni mogel udeležiti zaradi omejenih finančnih sredstev.

"Prva dirka sezone je vedno nekaj posebnega. Po treh mesecih premora se vsi veselimo novih dirk in lepo se bo spet vrniti. Proga v Katarju je drugačna od drugih, skoki se razlikujejo od tistih na ostalih progah. Z rezultatom se ne želim obremenjevati. Kot vedno, želim predvsem uživati, lepo pa bi bilo končati na stopničkah," je pred prvo preizkušnjo sezone povedal Gajser.

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.