Šport
21 ogledov

Uvrstitev kariere za Sadarjevo

Cilka Sadar med nastopom v Švici. (Foto: EPA) EPA
Slovenska deskarka Cilka Sadar je na prvi tekmi svetovnega pokala v švicarskem Saas Feju zasedla peto mesto, kar je njena najboljša uvrstitev v karieri. Zmagala Kitajka Cai Xuetong.
Tekmi v Leviju nista več ogroženi
Mednarodna smučarska zveza (FIS) je sporočila, da uvodna slaloma sezone svetovnega pokala alpskih smučark in smučarjev v Leviju na Finskem nista več pod vprašajem. Prireditelji so zavoljo nižjih temperatur uspeli proizvesti dovolj umetnega snega, da bo tako imenovana Črna proga pripravljena za tekmovanje.

Slovenski deskarji nadaljujejo z odličnimi nastopi v novi sezoni. Po uspehih alpincev na uvodni tekmi v Landgraafu in akrobatskega skakalca Marka Grilca v Londonu, se je v uvodni tekmi svetovnega pokala v snežnem žlebu izkazala še Cilka Sadar. Ljubljančanka je v Saas Feju zasedla peto mesto, kar je njen najboljši dosežek v svetovnem pokalu. Pred tem je bila najboljša uvrstitev slovenske olimpijke in svetovne mladinske prvakinje sedmo mesto.

Tako kot lani praktično vso sezono so tudi na začetku nove najboljšo formo pokazale Kitajke. Zmagala je Cai Xuetong pred Sun Zhifeng, tretja je bila Švicarka Ursina Haller.

Pri moških je bil najboljši Norvežan Tore Holvik, drugi je bil Japonec Rio Aono, tretji pa Francoz Mathieu Crepel. Mlada Slovenca, 16-letni Filip Kavčič in 13-letni Tim Kevin Ravnjak se nista uvrstila na glavno tekmo, zasedla sta 22. oziroma 28. mesto. Za oba sta to dosežka kariere.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.