Šport
46 ogledov

Uživa v "športu za upokojence"

Damjana Pirman je na kegljišče prvič prišla že v osnovni šoli. FOTO: Anže Petkov
1/28
Žurnal24 main
Teden je naokoli in zurnal24.si vam predstavlja novo športnico. Tokrat boste lahko pobližje spoznali nekdanjo mladinsko svetovno prvakinjo v kegljanju Damjano Pirman.
Pozor!
V kegljaškem klubu ETA Kamnik z odprtimi rokami sprejmejo vsakogar, ki se želi preizkustiti v kegljanju. Za dodatne informacije se obrnite na Francija (031-372-083).

"Kegljanje je šport za upokojence," zelo pogosto slišimo, ko beseda nanese na kegljanje. S tem pa se ne strinja 25-letna Damjana Pirman iz Kamnika, ki se s kegljanjem ukvarja že od tretjega razreda osnovne šole, ko jo je na kegljišče prvič pripeljala mama.

Najboljša na svetu
Damjana je zelo hitro pokazala svoj talent in kaj kmalu se je resneje začela ukvarjati s kegljanjem. Njen največji uspeh je moštveni naslov mladinskih svetovnih prvakinj. Sedaj pa nastopa za matični klub ETA Kamnik. Sama pravi, da je v kegljanju izpolnila vse svoje cilje. Edini neizpolnjeni cilj je le nastop za člansko reprezentanco Slovenije.

Tudi po koncu kariere bo ostala v kegljanju
Študentka pedagoške fakultete si po koncu kariere želi ostati v kegljanju. Predvsem si želi delati z najmlajšimi, na katere želi prenesti svoje bogato znanje.

Tudi njeni otroci bodo kegljali
Damjan prihaja verjetno iz najbolj kegljaške družine v Sloveniji. Njen oče Leon je predsednik kegljaškega kluba ETA Kamnik, mati Lidija se še vedno aktivno ukvarja s kegljanjem, brat Gašper pa je kegljaški sodnik. Damjana pa pravi, da bodo tudi njeni otroci, ko jih bo imela, kegljali in tako nadaljevali družinsko tradicijo. Še več o Damjani Pirman pa v videih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.