Šport
3 ogledov

V Berlinu zmagal Kanadčan

Ben Wilinofsky je za zmago prejel 850.000 evrov. (Foto: Pokerstar) Žurnal24 main
Na finalni mizi EPT turnirja v Berlinu, se je tokrat zbrala res prava evropska smetana, zmago in slavo pa je pobral mladi Kanadčan Ben Wilinofsky.

Na finalno mizo EPT turnirja v Berlinu so se uspeli prebiti člani PokerStarsove ekipe, kot so Joep van den Bijgaart, zmagovalec PokerNews Cup-a Darren Kramer ter udeleženec kar 3 letošnjih EPT finalk Martin Jacobson.

Kljub prisotnosti vseh teh velikih imen, so bile pred začetkom vse uči uprte v mladega Kanadčana Bena Wilinofskyja, ki je na finalko prihajal z največ žetoni. Kot se je izkazalo kasneje, je bil Wilinofsky vse te pozornosti tudi vreden, saj je v 10 urah opravil z vsemi svojimi nasprotniki in si priigral svoj prvi EPT naslov ter 825.000 evrov.

Za naslov se je na koncu udaril s starim znancem Maxom Heinzelmannom s katerim je pred tem skupaj celo odšel na večerjo, po koncu pa celo objel. Heads-up je iz boljšega izhodišča začenjal Kanadčan, ki je imel pred seboj okrog 70 odstotkov vseh žetonov v igri. Kljub velikemu zaostanku se Heinzelmann nikoli ni predal, zaostanek pa mu kljub nekaterim prebliskom ni uspelo znižati.

Do končne odločitve je prišlo ko pred flopom nismo bili priča niti enemu višanju. V tej igri je nato na flopu prvi po žetonih segel Heinzelmann, Wilinofsky je višal, Nemec pa je po kratkem razmisleku, oznanil svoj all-in.

Nemec se je moral tako na koncu, kljub odlični predstavi, zadovoljiti z osvojenim 2. mestom in 500.000 evri nagrade, medtem ko so zmagovalna trofeja, zapestnica, EPT naslov in 825.000 evrov končali rokah 22-letnega Kanadčana Bena Wilinofskyja.

Do konca letošnje EPT sezone pa nas sedaj ločita le še 2 turnirja. Že čez nekaj tednov se bo večina evropske smetane ponovno srečala v San Remu, zastor nad 7. sezono turneje PokerStars.net European Poker Tour, pa bo dokončno padel 12. maja, ko bomo na finalnem turnirju v Madridu dobili še zadnjega letošnjega EPT prvaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.