Šport
2114 ogledov

V bizarni nesreči umrl komaj 24-letni NHL-ovec

Matiss Kivlenie Epa
V nesrečnem spletu okoliščin se je smrtno ponesrečil 24-letni vratar Columbus Blues Jackets.

Moštvo severnoameriške lige NHL Columbus Blues Jackets je potrdilo, da se je med praznovanjem dneva neodvisnosti (4. julij) smrtno ponesrečil njihov vratar, 24-letni Matīss Kivlenieks.

Za latvijskega reprezentanta so bile usodne poškodbe glave, ki jih je utrpel v padcu. Nesreča v mestu Novi, zvezni državi Michigan, se je zgodila v nedeljo okoli 22. ure.

Po podatkih policije je nesreči botrovale nepravilnosti pri delovanju ognjemeta, zaradi česar so morali Kivlenieks in nekaj njegovih prijateljev pobegniti iz masažne kadi. Mlademu hokejistu je pri tem spodrsnilo in z glavo je močno udaril v beton. Posledice udarca so bile tako hude, da je kasneje v bolnišnici podlegel poškodbam.

Kivlenieks je v pretekli sezoni začel dve tekmi v dresu Blues Jackets, nedavno pa je branil tudi reprezentančne barve na svetovnem prvenstvu elitne skupini v Latviji. V Rigi je branil na štirih tekmah, na prvi s Kanado pa je ustavil vseh 38 strelov za zgodovinsko prvo zmago (2:0) Latvije proti tej ekipi na velikih tekmovanjih. Skupno je odigral osem tekem v ligi NHL, moštvo pa mu je vidnejšo vlogo nameravalo nameniti v prihodnji sezoni, poroča ESPN.

"Šokirani in užaloščeni smo ob izgubi Matīssa Kivlenieksa. V teh težkih trenutkih izrekamo sožalje njegovi mami, družini in prijateljem," je v izjavi sporočil predsednik hokejskih operacij moštva Blue Jackets John Davidson. "Kivi je bil izjemen mladenič, vedno nasmejan in dobre volje. Nikoli ne bomo pozabili vpliva, ki ga je v štirih letih imel na našo ekipo."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matiss Kivlenieks (@m_kiv80)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matiss Kivlenieks (@m_kiv80)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matiss Kivlenieks (@m_kiv80)

Komentarjev 1
  • malarin 06:01 06.julij 2021.

    Napišite, kako je bilo z našo Primoževo Marico z našega konca, Jaz ji želim vse dobro !