Šport
0 ogledov

V boj sedem Slovencev

Domen Pociecha je po dveh vožnjah na 26. mestu. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Na nedeljski ''praznični'' dan v Vancouvru ne gre pričakovati, da bi se v petih končnih odločitvah lahko slovenski športniki lahko borili za medalje, toda zagotovo si želijo dobrih uvrstitev.

Končne odločitve

Poglejmo si, kateri aduti bodo na valentinovo branili slovenske barve, v kanadskem Vancouvru. Kot prvi bodo na drugi tekmovalni dan začeli nordijski kombinatorci, ki ob 19. uri po našem času pričenjajo s skoki. Izmed slovenskih tekmovalcev bosta nastopila Mitja Oranič in Gašper Berlot, ki bosta skupaj s sotekmovalci skoke nadgrajevala s tekom ob 22.45.

 

Ob 20.15 bodo v Whistler Olympic Parku boj za medalje pričeli biatlonci, ki se bodo pomerili v 10-kilometrski sprinterski preizkušnji. Izmed naših se največ pričakuje od mladega Klemna Bauerja in Janeza Mariča, medtem ko bosta Peter Dokl in Vasja Rupnik nabirala izkušnje z najpomembnejšega športnega tekmovanja v karieri športnika.

 

Sankač Domen Pociecha bo nocoj ob 22. uri v tretji in četrti vožnji poskušal še nekoliko popraviti izhodišče iz prvih dveh voženj (26. mesto).

 

Izmed končnih odločitev bodo nocoj potekale še: smučanje prostega sloga pri moških v Cypress Mountainu in hitrostno drsanje v Richmondu.

 

Ostala tekmovanja

Preostali boji, v katerih v nedeljo še ne bodo podeljevali medalj, bodo potekali v ženskem hokeju in umetnostnem drsanju (športni pari).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.