Šport
22 ogledov

V Celju padel Vujovićev Zagreb

celje zagreb EPA
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v današnji tekmi 1. kroga evropske lige prvakov v skupini D premagali Zagreb s 30:28 (14:13).

Tudi letošnjo ligo prvakov so Celjani začeli na domačem igrišču proti ekipi, ki jo vodi selektor slovenske reprezentance Veselin Vujović, za hrvaške prvake pa igrajo še trije Slovenci Matevž Skok, David Miklavčič, oba nekdanja igralca Celja, in Darko Cingesar.

V lanski sezoni so se z golom prednosti zmage veselili Zagrebčani, ki so gol več dosegli tudi na domačem igrišču, toda tokrat so na veselje celjskih navijačev slavili slovenski državni prvaki.

Najboljši strelec celjske ekipe je bil Luka Žvižej, ki je dosegel sedem golov, petkrat je bil uspešen Blaž Janc, za goste iz Zagreba je Stipe Mandolić desetkrat zatresel celjsko mrežo, petkrat pa David Miklavčič in Zlatko Horvat.

Celjani so tako v sedemnajsti medsebojni tekmi v ligi prvakov še sedmič premagal Zagrebčane, ki so ostali pri devetih zmagah, ena tekma pa se je končala brez zmagovalca.

V prvi tekmi skupine D je branilec naslova Vive Tauron Kielce v gosteh premagal beloruski Meškov Brest z 29:24 (11:14). Za Poljake je Uroš Zorman dosegel en gol, medtem ko se Simon Razgor pri Brestu ni vpisal med strelce. Dean Bombač, ki je v letošnji sezoni prišel v Kielce, še okreva po poškodbi.

Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu že v sredo, 28. septembra, gostovala v Frankfurtu pri ekipi Rhein-Neckar Löwen.

Liga prvakov, 1. krog:

Celje Pivovarna Laško : Zagreb 30:28 (14:13)
Žvižej 7, Janc 5; Mandolić 10

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.