Šport
11 ogledov

"V četrtfinalu bomo morali biti vsi pravi"

jaka blažić Saša Despot
Med bolj razpoloženimi košarkarji ob zmagi Slovenije proti Grčiji (73:65) je bil Jaka Blažič, ki je v desetih minutah prispeval sedem točk in dva skoka.

Zmaga proti Grkom vam je zagotovila nastop v četrtfinalu. Kako se počutite po tako pomembni zmagi?
Občutki po takšni zmagi so nedvomno odlični. Grki so v prejšnji tekmi premagali Španijo, kar daje naši zmagi še dodatno težo. Zaslužili smo si to zmago, ki jo bi posvetil našim navijačem. Bili so naš šesti igralec in vesel sem, da smo se lahko skupaj veselili uvrstitve v četrtfinale. V ponedeljek nas čaka tekma proti Finski. V ta dvoboj bomo šli odločno po zmago, ob tem pa nam bo tekma služila še za dodatno uigravanje.

Po dvoboju z Italijo vam je selektor Božidar Maljković očital preveč samostojnih akcij. Ste se Grkov lotili na drugačen način?
Proti Grkom smo vsi skupaj zaigrali še bolj kolektivno. Držali smo se navodil našega strokovnega štaba. Ob koncu nam je malce padla koncentracija, kar pa je na nek način razumljivo, saj je težko držati takšen tempo vseh štirideset minut.

Navijači še vedno čakajo na vaš strelski izbruh. Ga lahko pričakujejo v nadaljevanju prvenstva?
V reprezentanci imam povsem drugačno vlogo kot v klubu. Najbolj pomembna je obramba, v napadu pa moram izkoristiti žoge, ki jih dobim. Sam dajem na vseh tekmah vse od sebe. Najbolj pomembna tekma bo v četrtfinalu in takrat bomo morali biti vsi pravi, saj bo odločala le ena tekma.

Kaj lahko pričakujemo od reprezentance Slovenije v naslednjih tekmah?
Z zmago proti Italiji smo se razbremenili in šli proti Grkom sproščeno v tekmo, kar se je tudi poznalo na naši igri v prvem polčasu. Sedaj nas čakajo Finci, ki so zelo neugodna ekipa. Z uvrstitvijo v četrtfinale smo izpolnili osnoven cilj in nekaj bremena nam je padlo z ramen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.