Šport
21 ogledov

"V četrtfinalu ni slabe reprezentance"

Alessandro Gentile EPA
Razplet zadnjega tekmovalnega dne v skupini F je reprezentanci Italije prinesel tretje mesto. Z zmago proti Špancem so Italijani dokazali, da se vračajo med najboljše evropske reprezentance. V četrtfinalu jim bodo nasproti stali Litovci.

"Po devetih letih smo znova med najboljšo osmerico, in to nas zelo veseli. Menim, da so Španci proti nam zaigrali s polno močjo. Hitro smo prišli do prednosti, nato pa so nasprotniki strnili vrste in zaigrali zelo odločno in motivirano. Kljub temu nam jih je uspelo premagati," je bil po zmagi nad Španijo dobre volje Alessandro Gentile.

Italijani pred dvobojem proti Španiji niso razmišljali o možnih nasprotnikih v boju za polfinale: "Po mojem mnenju je vseeno, proti komu igraš v četrtfinalu. Nismo razmišljali o tem, ali bomo v četrtfinalu igrali proti Litvi ali proti Srbiji. Med najboljšimi osmimi ni slabe reprezentance."

Zaustaviti litovske centre

Mladi italijanski zvezdnik, ki je Špancem nasul kar 25 točk, ob tem pa prispeval sedem skokov, je pred četrtfinalnim dvobojem v vlogo favoritov postavil Litovce: "Pred nami je tekma proti Litvi, ki je zelo močna reprezentanca z odlično centrsko linijo. So visoki in močni, poleg tega pa odlični strelci z razdalje. Brata Lavrinovič, Valančiunas in preostali košarkarji tvorijo moštvo, ki lahko računa na kolajno. Upam, da jim bomo to veselje preprečili."

Komentarjev 1
  • ennanova 12:02 17.september 2013.

    Slovenska vlada za skupinski samomorTudi poraz ni prizadel nikogar, saj so navijači burno spodbujali naše, čeprav je bilo vsem jasno, da bodo izgubili. Ljudje so namreč vedeli tudi to, da je zelo verjetno, da bo ista ekipa v sredo ...prikaži več premagala Francoze in se uvrstila med štiri najboljše ekipe v Evropi, kar seveda pomeni, da mora varčevati z energijo. Košarkarji imajo za razliko od vlade pri ljudeh še vedno veliko kredita in zanje res sveti luč na drugi strani tunela.Na žalost ne moremo trditi enako za slovensko …http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/1176-slovenska-vlada-za-skupinski-samomor