Šport
75 ogledov

V četrtfinalu Đoković proti Nadalu

novak đoković EPA
Prva igralca sveta, Američanka Serena Williams in Srb Novak Đoković, sta se uvrstila v četrtfinale teniškega odprtega prvenstva Francije v Parizu.

Novak Đoković je s 6:1, 6:2 in 6:3 odpravil Francoza Richarda Gasqueta, Serena Williams pa je bila z 1:6, 7:5 in 6:3 boljša od rojakinje Sloane Stephens

V četrtfinalu Williamsovo čaka 17. nosilka, Italijanka Sara Errani, ki je ugnala Nemko Julio Görges s 6:2 in 6:2. "Zdi se mi, kot da sem na robu prepada. Moram priti malo bolj na varno. Nisem ravno zadovoljna s prikazanim. Da v treh zaporednih dvobojih igram tri nize, to pri meni meji že na neprofesionalnost," je dejala Williamsova, ki je nazadnje tri tovrstne dvoboje igrala leta 1999 na odprtem prvenstvu ZDA, kjer je nato prišla do svojega prvega naslova na turnirjih za grand slam.

Na ženskem delu turnirja je danes za največje presenečenje poskrbela 13. nosilka, Čehinja Lucie Šafarova, ki je izločila branilko lanskega naslova in drugo nosilko, Rusinjo Marijo Šarapovo. Zmagala je s 7:6 (3) in 6:4. Šafarovo v četrtfinalu čaka Španka Garbine Muguruza, ki je v osmini finala ugnala Italijanko Flavio Pennetta s 6:3 in 6:4.

"Imela sem nekaj priložnosti, toda ni mi uspelo zadržati moje prave igre. Lucie je bila bolj konstantna in agresivna," je povedala Šarapova, ki jo zadnje dni muči hud prehlad. V zadnjem dvoboju večera pa je izpadla še četrta nosilka, Čehinja Petra Kvitova, ki je izgubila proti Švicarki Timei Bacsinszky s 6:2, 0:6 in 3:6.

Na moškem delu turnirja so favoriti dobro opravili svoje naloge. Đoković je gladko opravil z domačinom Gasquetom in se že 24. zapovrstjo uvrstil v četrtfinale turnirjev za grand slam. "Dvoboj je bil dober. Težko je tukaj igrati proti Francozu," je povedal Đoković.

Drugopostavljeni Švicar Roger Federer je premagal Francoza Gaela Monfilsa s 6:3, 4:6, 6:4, 6:1. "Počutim se sveže in polnega energije po novi uvrstitvi v četrtfinale, potem ko se lani nisem uvrstil med osem," je dejal Federer, ki ga je leta 2014 v osmini finala izločil Latvijec Ernests Gulbis. Zmagovalec Rolanda Garrosa 2009 se bo v naslednjem krogu meril z rojakom Stanom Wawrinko.

Tretjepostavljeni Britanec Andy Murray je bil s 6:4, 3:6, 6:3 in 6:2 boljši od Francoza Jeremyja Chardyja, sedmopostavljeni Španec David Ferrer pa je izločil devetega nosilca, Hrvata Marina Čilića, s 6:2, 6:2 in 6:4. Prav Ferrer bo naslednji Murrayjev tekmec.

V četrtfinalu pa se obeta še ena poslastica, Đokovićev tekmec bo branilec naslova in devetkratni zmagovalec tega turnirja Španec Rafael Nadal. Ta je za svojo 70. zmago na turnirju premagal Američana Jacka Socka s 6:3, 6:1, 5:7 in 6:2. "Je številka 1 na svetu. Dvoboj bo zelo zahteven," je pred obračunom z Đokovićem, ki lovi svoj prvi naslov v Parizu, s čimer bi dopolnil grand slam (zmage na vseh štirih največjih turnirjih), povedal šestopostavljeni Nadal. Đoković pa je dodal: "Veselim se novega dvoboja z Rafo. On je največji možni izziv na peščeni podlagi." 

Med mešanimi dvojicami pa se je že do polfinala prebila Katarina Srebotnik. Ta je skupaj z Romunom Horio Tecaujem s 6:3 in 6:2 odpravila špansko-švedsko navezo Maria Martinez Sanchez/Robert Lindstedt.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.