Šport
3139 ogledov

V cilj privlekla popolnoma izčrpano zmagovalko

Dallas maraton Chandler Self Facebook
V nedeljo so gledalci v Dallasu ob koncu maratona videli plemenito športno gesto.

Osrednji dogodek nedeljskega tekaškega praznika v največjem mestu zvezne države Teksas je bil maraton. V ženski konkurenci je zmagala ameriška tekačica Chandler Self, na najvišjo stopničko pa se je povzpela v sila nevsakdanjem slogu.

Povsem ob koncu, manj kot 20 metrov pred ciljem, je Chandlerjevi začelo zmanjkovati moči in omahnila je na tla. Takrat je mimo nje pritekla Ariana Luterman, 17-letna dijakinja srednje šole Greenhill Academy, ta je tekmovala v srednješolski štafetni tekmi, ki je istočasno potekala na progi.

Lutermanova je Chandlerjevo pobrala in ji pomagala proti cilju, nato pa jo ob vnovičnih padcih še večkrat postavila na noge. Tik pred ciljem je izmučeno zmagovalko, ki je imela pred drugouvrščeno vseeno tri minute prednosti, porinila do končnega uspeha, sama pa postala zvezda družbenih omrežij.

švedska rokometna reprezentanca ples Skupinsko Šport Zmago nad Slovenkami proslavile s seksi plesom

Organizatorji tekme so po koncu priznali zmago Chandlerjeve. Eden od organizatorjev - Marcus Grunewald, je dejal, da tekači in tekačice med tekmo ne smejo prejeti pomoči gledalcev, spremljevalcev ali zdravniškega osebja, da pa je pomoč sotekmovalcev "sivo območje".

ženski maraton Rio 2016 Tragično Slovenija Slovenec umrl na maratonu v Palmanovi

"Dejala mi je, da cilj čisto blizu, da ga vidiva. Bila je opogumljajoča. Tako sem si želela zmage in to je bilo zame sanjsko," je po maratonu povedala Chandlerjeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.