Šport
8 ogledov

V Črni pripravljajo sprejem za Tino Maze

tina maze olimpijske igre soči veleslalom zastava Reuters
Kljub drugačnim prvotnim napovedim so se v Črni na Koroškem odločili, da bodo v torek, 25. februarja, pripravili sprejem za dvakrat zlato olimpijsko šampionko Tino Maze.

"Sprejem za našo šampionko Tino Maze bo jutri ob 17. uri v središču Črne na Koroškem," so potrdili na občini.

V Tržiču pa je že vse pripravljeno za sprejem prvega tržiškega športnika z bronastim in srebrnim olimpijskim odličjem, deskarja Žana Koširja.

Sprejem za nosilca dveh olimpijskih kolajn – na stopničkah je bil v paralelnem veleslalomu in paralelnem slalomu – bo v torek ob 18. uri na Trgu svobode. Sprejem za Koširja pripravlja tamkajšnja občina v sodelovanju z navijaškim klubom Žana Koširja in Športno zvezo Tržič. Na 22. zimskih olimpijskih igrah so sicer sodelovali kar štirje Tržičani, ki jim bodo sprejem pripravili po zaključku zimske sezone, in sicer 24. aprila.

Olimpijski komite Slovenije po končanih olimpijskih igrah ne bo pripravil posebnega sprejema za olimpijce. Tega so po natančnem razmisleku prestavili na konec zimske sezone. "Če bi ga priredili v naslednjih dneh, bi bilo športnikov malo. Vsi imajo obveznosti v svetovnem pokalu, tako da bomo sprejem pripravili po končani zimski sezoni," je odločitev pojasnil predsednik OKS Janez Kocijančič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.