Šport
9 ogledov

V Denverju 14 zadetkov

Milan Hejduk je bil s tremi zadetki in tremi podajami zvezda večera v Denverju. Žurnal24 main
V hokejski ligi NHL so bile v nedeljo odigrane štiri tekme. Zvezdi večera pa igralca Colorada Milan Hejduk s tremi zadetki in tremi podajami ter Paul Stastny z dvema goloma in tremi podajami.
 

Liga NHL

NY Rangers : New Jersey 1:0*
Detroit : Carolina 5:2
Colorado : St. Louis Blues 9:5
Chicago : Calgary 2:3
*po podaljšku

V Denverju so pri Coloradu gostovali hokejisti St. Louisa. S 14 zadetki, toliko jih v letošnji sezoni na eni tekmi še ni bilo, so gledalcem pripravili prvovrstni šov. Gostitelji so dvorano zapustili dvignjenih glav, saj so slavili z 9:5. To je njihova tisoča zmaga v ligi. Odsotnost Joeja Sakica se Coloradu ni prav nič poznala, saj so zablestelo Milan Hajduk s tremi zadetki in tremi podajami za gol, Paul Stastny z dvema zadetkoma in tremi podajami ter Ryan Smyth z golom in dvema podajama.

Obračun New York Rangersov in New Jerseya je bil odločen v prvi minuti podaljška. Po 60 minutah igre gledalci v New Yorku niso videli niti zadetka. V 30 sekundi podaljška pa je za pomembno zmago zadel Brendan Shanahan, saj so z njo Rangersi prekinili niz treh porazov in gostujočih hokejistov prizadejali prvi poraz po seriji devetih zmag. Kanadski veteran, nekdanji legendarni igralec Hudičev Shanahan je tako zapečatil usodo svojega nekdanjega kluba.

V Detroitu so gostovali hokejisti Caroline in z rezultatom 5:2 izgubili enajstič v sezoni. Po 30 minutah igre je bilo na semaforju še 2:2, z zadetkom v 13 minuti druge tretjine pa je srečanje spreobrnil Andreas Lilja. V odločilni tretjini sta za končnih 5:2 in 20 zmago Red Wingsov v sezoni zadela Pavel Dacjuk in Thomas Holmstrom.

V četrtem srečanju nedeljskega večera sta se pomerila Chicago in Calgary, z 2:3 je slavila kanadska ekipa. Po dveh tretjinah je bil rezultat 1:1, nato pa je v 12 minuti zadnje tretjine po samostojnem prodoru zadel Cory Sarich. Zmago je le minuto kasneje potrdil Daymond Langkow.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.