Šport
21 ogledov

V dežju Nadal izenačil Agassija

masters finale Rim 2010 Rafael Nadal pokal
1/13
Žurnal24 main
Rafael Nadal je dobil svoj 17. masters v karieri in je tako izenačil rekord Andreja Agassija. V finalu Rima je s 7:5 in 6:2 premagal Davida Ferrerja. V večnem mestu je Španec zmagal že petič.

Španec Rafael Nadal in zmagovalec šestih grand slamov je zmagovalec teniškega mastersa v Rimu z nagradnim skladom 2,75 milijona evrov. Tretji igralec sveta je v finalu s 7:5 in 6:2 odpravil rojaka Davida Ferrerja, sicer 13. nosilca. To je Rafaelova peta zmaga v Rimu v zadnjih šestih letih. Nadal je s tem uspehom izenačil rekord Američana Andreja Agassija po številu zmag na mastersih. Oba sta jih zbrala po 17. Velja omeniti, da je dvoboj večkrat prekinil dež, tako da se je finale pošteno zavlekel. Najprej sta igralca morala z igrišča pri izidu 4:4, drugič pa sedem iger pozneje. Nadal tokrat ni bil tako prepričljiv kot v Monte Carlu pred štirinajstimi dnevi, a vendarle je igral dovolj dobro, da je dokazal, kdo bo prvi favorit na Roland Garrosu.

Rim, masters ATP (finale):

Rafael Nadal (Špa/3) : David Ferrer (Špa/13) 7:5, 6:2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.