Šport
50 ogledov

V drugo kolo tudi Kavčič

Blaž Kavčič je na igriščih Roland Garrosa prišel do največjega uspeha v svoji ka
1/5
www.alesfevzer.com
Potem ko je Grega Žemlja v torek zgodaj popoldne na OP Francije vpisal prvo slovensko moško zmago na turnirjih za grand slam, je čez nekaj ur njegov uspeh ponovil še Blaž Kavčič.

Potem ko je Grega Žemlja na teniškem odprtem prvenstvu Francije v 1. kolu pripravil veliko presenečenje in izločil 30. igralca sveta Argentinca Juana Monaca, se mu je v 2. kolu pridružil še Blaž Kavčič. Slednji je v dvoboju z Argentincem Eduardom Schwankom vodil s 3:6, 6:3 in 7:5, pri 4:0 v četrtem nizu pa je 53. igralec sveta dvoboj predal.

"Zelo sem zadovoljen, da mi je to uspelo. Ves dvoboj sem igral konstantno dobro, skušal sem zaigrati malo bolj agresivno kot ponavadi, kar se mi je tudi obrestovalo," je uvodoma v pogovoru za STA povedal Kavčič. "V obračunu sem naredil veliko direktnih točk in lahko rečem, da je v moji igri viden velik napredek. Pri vseh stvareh, ki sem jim v zadnjem času posvečal več pozornosti, sem napredoval in izkazalo se je, da delam pravilno. A minus v moji igri je še vedno začetni udarec. Mislim, da bom z dobrim servisom in s takšno igro, kot jo imam, lahko premagoval tudi veliko boljše igralce kot doslej," je pojasnil Kavčič in poudaril: "Zelo sem vesel, da so v moji igri še rezerve in da še lahko napredujem."

Kavčiča, ki se je prav tako kot pred njim Žemlja prvič v karieri prebil v drugi krog turnirja za veliki slam, v naslednjem krogu zdaj čaka dvoboj s šestim nosilcem Američanom Andyjem Roddickom, ki je v uvodnem kolu izločil Finca Jarkka Nieminena v petih nizih (6:2, 4:6, 4:6, 7:6 (4), 6:3).

Kavčiča, ki se je prav tako kot pred njim Žemlja prvič v karieri prebil v drugo kolo turnirja za veliki slam, v naslednjem kolu zdaj čaka dvoboj s šestim nosilcem Američanom Andyjem Roddickom, ki je v uvodnem kolu izločil Finca Jarkka Nieminena v petih nizih (6:2, 4:6, 4:6, 7:6 (4), 6:3).

"Zelo sem vesel, da bom v naslednjem kolu zaigral proti enemu od res velikih igralcev, saj takšne priložnosti še nikoli nisem imel. Res se veselim tega dvoboja. Verjetno bom igral tudi na enem od dveh velikih stadionov tukaj v Roland Garrosu, kar bo še poseben užitek, saj je občinstvo tukaj neverjetno. Že komaj čakam, da se bom pomeril z njim," je sklenil najboljši slovenski igralec, preden je odhitel na masažo.

Žemlja, ki je z uvrstitvijo v drugi kolo grand slama dosegel največji uspeh doslej, bo v drugem kolu lopar prekrižal z Rusom Teimurazom Gabašvilijem, 116. igralcem z lestvice ATP.

"Vedno je sicer najbolje, če se osredotočiš na svojo igro. A tokrat sva s trenerjem Žigo (Janškovcem, op. STA) naredila taktičen plan, da poskušam proti Monacu zaigrati agresivno, da skušam čim več menjavati ritem igre, da poskusim tudi kdaj po servisu takoj na mrežo, pa tudi s skrajšanimi žogami in morda malo več 'paralel'. To je bil gotovo recept za današnjo zmago, ki mi vsekakor pomeni veliko. Je nekaj, kar sem si res dolgo časa želel," je v pogovoru za STA uvodoma povedal Žemlja in dodal: "Monacu nisem smel dopustiti, da bi razvil svojo 'peščeno' igro. Mislim, da mi je to zelo dobro uspelo."

Monacu nisem smel dopustiti, da bi razvil svojo 'peščeno' igro. Mislim, da mi je to zelo dobro uspelo.
Grega Žemlja

"Vmes med dvobojem sem imel na začetku tretjega niza malo krize, saj sem bil precej utrujen. Zato sem skušal igro, dve nekoliko bolj tvegati in na njegov servis takoj vršiti pritisk ter čim prej zaključevati točke. Po eni strani je bilo to tudi dobro, da sem skrajševal točke in Monacu nisem pustil razviti njegove igre. A trenutno sem res precej utrujen, zato se bo treba čim prej regenerirati in osredotočiti na naslednjo tekmo," je iz Pariza še sporočil Žemlja.

"Gabašvilija ne poznam, saj se z njim še nikoli nisem pomeril. Vem samo, da igra povsem drugače kot Monaco in je igralec, ki je ta čas tudi v dobri formi in nastopa z veliko samozavestjo, saj je v prvem krogu gladko zmagal. Po drugi strani pa je premagljiv. Vem, da je z njim že igral Blaž (Kavčič, op. STA), jutri pa bova imela skupen trening in bom skušal dobiti vse podrobnosti o Gabašvilijevi igri," je dejal Žemlja o svojem naslednjem nasprotniku.

OP Francije, 1. kolo:


Gregor Žemlja (Slo) : Juan Monaco (Arg) 7:6(6), 3:6, 7:5, 6:3
Blaž Kavčič (Slo) : Eduardo Schwank (Arg) 3:6, 6:3, 7:5, 4:0 – predaja

"Zelo sem vesel, da bom v naslednjem krogu zaigral proti enemu od res velikih igralcev, saj takšne priložnosti še nikoli nisem imel. Res se veselim tega dvoboja. Verjetno bom igral tudi na enem od dveh velikih stadionov tukaj v Roland Garrosu, kar bo še poseben užitek, saj je občinstvo tukaj neverjetno. Že komaj čakam, da se bom pomeril z njim," je sklenil najboljši slovenski igralec, preden je odhitel na masažo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.