Šport
10 ogledov

V enem dnevu izgubil več kot milijon

Tom Dwan (Foto: pokerakademia.com) Žurnal24 main
Precej hitro lahko pride do velikih finančnih nihanj na najbogatejših mizah, ki se igrajo na Full Tilt Poker. Tom ‘durrrr’ Dwan je eden tistih, ki to najboljše ve, saj se je letos znašel na obeh polih.

Na tistem, ko lahko v enem dnevu zaslužiš veliko, in na tistem, ko lahko zaslužiš milijon, če se ti vse poklopi. V četrtek je Full Tiltov profesionalec bil popolnoma poražen, saj je izgubil preko milijon dolarjev. Po velikem downswingu, ki se mu je zgodil konec leta 2009, bo sedaj Tom precej bolj previden, da ne ponovi podobnih predstav. Dwanov največji krvnik je bil »Cadillac1944«, ki je eden izmed največjih poražencev tega leta. Dwanu je vzel 740.000$ v približno tisoč igrah na mizah 500$/1000$ PLO. Dan se je za Dwana začel s tem, da je izgubil 218.000$ proti Bttech86 na 100$/200$ PLO. Na koncu je s še nekaj manjšimi porazi zaključil dan s preko 1.000.000$ minusa.

Izguba milijona dolarjev pomeni tudi to, da Dwan ni več številka 2 zaslužkarjev v tem koledarskem letu. Tom je padel na 4. mesto, saj sta ga prehitela tako Andreas “skjervoy” Tobergsen kot Phil Ivey. Sedaj ima Dwan malo manj kot 3 milijone dolarjev letnega zaslužkov. Največ je letos zaslužil Daniel ‘jungleman12’ Cates, ki bo kot vse kaže končal to leto kot največji zmagovalec, saj je zaslužil že preko 5 milijonov.

Zanimivo je to, da sta tako Ivey kot Torbergsen odigrala precej manj iger na spletu kot ostali najboljši. Za primerjavo naj povemo, da je »durrrr« odigral približno 6x toliko iger kot Phil Ivey, in kar 8x več iger kot Tobergsen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.