Šport
6 ogledov

"V enem dnevu nismo pozabili igrati košarke"

jaka blažić Saša Despot
Blamaža proti Finski zagotovo ni dobra popotnica pred dvobojem proti Franciji, toda slovenski košarkarji napovedujejo, da se bodo jutri pokazali v povsem drugačni luči.

"Fincem smo pustili preveč odprtih metov. So odlični strelci, in ko se jim odpre, so preprosto neustavljivi. Poleg tega so imeli veliko napadalnih skokov, kar je še en dokaz, da nismo bili pravi. Poskusili smo nekaj novih taktičnih zadev, ki pa se nam niso posrečile. Poznalo se je, da je bil Goran Dragić na parketu le nekaj minut," je glavne vzroke poraza navedel Jaka Blažič, Jure Balažič pa je dodal: "Finci so nas preprosto nadigrali. Dokazali so, da so se zasluženo uvrstili v drugi del. Nismo se držali dogovora iz slačilnice, kar so izkoristili za odprte mete za tri točke. Morda smo imeli podzavestno v glavah tekmo s Francijo, na katero se bo treba kar najbolj pripraviti. Gledalci nam stojijo ob strani in upam, da bo tako tudi v četrtfinalu, kjer bomo morali biti bolj zbrani."

Francozi želijo kolajno

Igra slovenske reprezentance se je v tretji četrtini razpadla, do konca tekme pa Blažiču in njegovim reprezentančnim kolegom ni uspelo spreobrniti rezultata. Četrtfinalna tekma bo velik izziv, kjer prostora za črne minute ne sme biti: "To ni dobra popotnica za tekmo s Francijo, ki je znana kot zelo atletska ekipa, njena igra pa temelji predvsem na dobrem skoku. Francozi so v Slovenijo prišli po kolajno. Za zdaj ne blestijo, vendar so kakovostna ekipa, ki bo v četrtfinalu izjemno nevaren nasprotnik."

Ne smejo pregoreti

Motivacije proti Francozom po Blažičevih besedah zagotovo ne bo manjkalo: "Pokazati moramo svoj pravi obraz, saj v enem dnevu nismo pozabili igrati košarke. Če hočemo v boj za kolajne, moramo prikazati drugačno igro na obeh straneh igrišča. Ogledali si bomo posnetek pripravljalne tekme, preostale podatke pa nam bo priskrbel strokovni štab. Zagotovo se bomo odlično pripravili na Francoze. Želja bo velika, vendar po drugi strani ne smemo pregoreti."

Komentarjev 1
  • edvard 11:45 17.september 2013.

    Sramota in skrajno nesramno, že prej bi gledalcem sporočili, da bodo izgubili, da nebi kupovali kart za takšno predstavo, saj se jim bo v četrtfinalu vse to vrnilo....slovenska miselnost pač.