Šport
30 ogledov

V enem dnevu tekmece obral za milijon

(Foto: Pokernews.si) Žurnal24 main
21-letni Finec, ki sliši na ime Jens "Ingenious89" Kyllönen, je v roku vsega 24 ur na Full Tiltovih 300$/600$ PLO mizah svoje nasprotnike olajšal za nekaj več kot en milijon dolarjev!

Na Finčevem seznamu za odstrel so se tokrat znašli Švicar "ronnyr37617", Norvežan Andreas "skjervoy" Torbergsen in Gus Hansen, ki so bili v obračunih z njim nemočni. Švicar je pred svojim dvobojem s Fincem obračunal z Dancem Hansenom in ga v nekaj urah obral za dobrih 425 tisoč dolarjev, preden je del tega izplena moral prepustiti Kyllönenu.

Ta je bil ta petek res v naravnost neverjetni formi, saj ga skorajda ni bilo junaka, ki bi se mu lahko postavil po robu. To je na svoji koži še najbolj občutil Norvežan Torbergsen, ki je v zgolj nekaj dneh pognal kar 1,1 milijona dolarjev, od katerih je dobršen del romal prav v žep mladega Finca Kyllönena.

Finec je ob pomoči svojih (večinoma skandinavskih) prijateljev poskrbel, da je bilo dogajanje na Full Tiltovih PLO mizah ves čas zanimivo. Igre s šestmestnimi izkupički so se namreč zadnjih nekaj večerov vrstile kot po tekočem traku, najbogatejša, v katero je bil vpleten mladi Kyllönen, pa je bila težka kar 255.697 dolarjev.

To igro je z višanjem na 2.400 dolarjev odprl Norvežan Torbergsen, Kyllönen je letvico dvignil na 8.100 dolarjev, kar je bilo očitno preveč za "Esvedro", ki je svoje karte hitro odvrgel. Dodatno višanje pa Norvežana ni prestrašilo, saj je le-ta ekspresno doplačal razliko. Na flopu {K-Clubs}{10-Diamonds}{6-Clubs} je nato Finec v igro spravil novih 12.600 dolarjev, Norvežan pa je ponovno njegovo stavo samo izenačil. Turn pa nato ni prinesel le {5-Diamonds}, temveč tudi nekaj akcije, saj je Kyllönen najprej ponovno izkoristil svojo pravico in v igro spravil novih 42.300 dolarjev, nato pa izenačil nasprotnikov all-in.

Kot je že v navadi, sta se igralca dogovorila, da zadnjo skupno karto razdelita dvakrat, kar je samo pomenilo, da sta tako Torbergsen z {A-Spades}{K-Hearts}{10-Clubs}{2-Spades} kot tudi Kyllönen, ki je v rokah držal {A-Clubs}{A-Diamonds}{7-Spades}{6-Diamonds}, z zanimanjem spremljala razplet igre. Ta je šel na roke Fincu, ki je s {3-Diamonds} najprej sestavil barvo, nato pa s {5-Spades} še višja dva para od nasprotnika in tako odnesel celoten izkupiček igre.

Prav dosti bolje se Norvežanu ni godilo niti v naslednjih igrah, ko je na svoj račun prišel še Finec Patrik Antonius in ga olajšal še za dodatnih 500 tisoč dolarjev. Kmalu zatem se je Torbergsen, ki je letos veljal za enega najbolj konstantnih in dobičkonosnih PLO specialistov, umaknil s Full Tilta, čemur je tudi sledil upad dogajanja na najdražjih mizah.

Zanimivo je, da je Kyllönen, ki je v svetu pokra najbolj znan po svoji zmagi na Glavnem turnirju EPT Kopenhagen (1,1 milijona dolarjev), na svojem kontu za leto 2011 imel le nekaj več kot 25 tisoč dolarjev dobička, sedaj pa se je Finec z enim res dobrim dnevom kar naenkrat vmešal v boj za naslov največjega zaslužkarja letošnjega leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.