Šport
9 ogledov

V finale Zahoda, ulica pa že slavi

Hokejisti so slavili v Nashvillu, njihovi navijači na ulicah Vancouvra. (Foto: R Žurnal24 main
Na Vzhodu Boston in Tampa čakata začetek finala, na Zahodu pa je odločen šele prvi finalist - to so v noči na torek postali hokejisti Vancouvra. Na šesti tekmi so Nashville premagali z 2:1.

Vancouver Canucks so na šesti tekmi polfinala Zahoda na hitro povedli z 2:0 in nato zdržali pritisk Nashville Predatorsov v zadnji tretjini za zmago 2:1 ter napredovanje v finale konference s 4:2 v zmagah. Zanje je to prvi finale Zahoda po 17 letih. Na ulicah Vancouvra se je po srečanju začelo rajanje, kot da bi že osvojili Stanleyjev pokal, a do tja je še daleč. Z zadetkoma sta jim finale priigrala Mason Raymond in Daniel Sedin, Ryan Kesler pa je za oba podal, kar pomeni, da je sodeloval (podaja ali gol) pri 11 od 14 golov Canucksov v tej končnici, Roberto Luongo pa je vnovič blestel v golu.

"To so same težke serije. Tudi naprej nam ne bo lahko," je dejal vratar letos najboljše ekipe rednega dela sezone. "To je res olajšanje!" je takoj po tekmi dejal brat dvojček Daniela Sedina, Henrik Sedin, in dodal: "To je bila tako napeta serija, da bi se lahko obrnila v prid ene ali druge ekipe." Ekipa iz olimpijskega mesta nasprotnika za finale še čaka – San Jose Sharks proti Detroit Red Wingsom vodijo s 3:2.

Liga NHL, polfinale konference:

Vzhod

BOSTON BRUINS – Philadelphia Flyers /4:0/
TAMPA BAY LIGHTNING – Washington Capitals /4:0/

Zahod

Nashville Predators : VANCOUVER CANUCKS 1:2 /2:4/
Legwand; Raymond, D. Sedin

San Jose Sharks – Detroit Red Wings /3:2/

*V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Vancouver Canucks so na šesti tekmi polfinala Zahoda na hitro povedli z 2:0 in nato zdražli pritisk Nashville Predatorsov v zadnji tretjini za zmago 2:1 in napredovanje v finale konference s 4:2 v zmagah. Zanje je to prvi finale Zahoda po 17 letih. Na ulicah Vancouvra se je začelo rajanje, kot da bi že osvojili Stanleyjev pokal. Z zadetkoma sta jim finale priigrala Mason Raymond in Danuiel Sedin, Roberto Luongo pa je še enkrat več blestel v golu. Ekipa iz olimpijskega mesta nasprotnika v finalu še čaka – San Jose Sharks proti Detroit Red Wingsom vodijo s 3:2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.