Šport
40 ogledov

V finalu Nadal - Djoković

1/13
Žurnal24 main
Španec Rafael Nadal je na turnirju v Madridu v polfinalu z 2:1 v nizih ugnal velikega rivala Švicarja Rogerja Federerja. Rafo v finalu čaka v letošnjem letu nepremagani Srb Novak Djoković.

Ko se merita Rafael Nadal in Roger Federer (v zadnjem času daleč najboljša tenisača na svetu) nikoli ni dolgčas, in tako je bilo tudi tokrat. V polfinalu turnirja serije ATP v Madridu sta prikazala odlično partijo, ki je trajala dve uri in 36 minut. Rafa je bil pred obračunom favorit in to vlogo tudi upravičil, vendar mu je FedEx nudil zelo dostojen odpor.

Švicar je celo dobil prvi niz s 7:5, a s tem očitno le razjezil "peščenega kralja". Nadal je namreč v drugem nizu Federerju prepustil vsega eno igro in hitro izenačil na 1:1. Tudi v tretjem nizu je bil Nadal boljši, čeprav bi mu Švicar pri zaostanku s 3:5 lahko odvzel servis in se vrnil, kar pa mu domači matador ni dovolil. Nadal tako v letošnji sezoni še naprej na pesku ne pozna poraza, njegov zmagoviti niz pa traja že od leta 2009, ko ga je v četrtfinalu OP Francije presenetil Šved Robin Söderling (37 zaporednih zmag). V finalu se bo Rafa pomeril proti drugemu nosilcu Novaku Djokoviću, ki letos še ni izgubil. V polfinalu je proti Brazilcu Thomazu Bellucciju je zabeležil 31. zaporedno zmago (4:6, 6:4, 6:1). V finalu se nam torej obeta nov atomski obračun.

Azarenka in Kvitova
V ženskem finalu turnirja v Madridu se bosta pomerili Viktorija Azarenka in Petra Kvitova. Prva je v polfinalu ugnala Nemko Julijo Görges, druga pa Kitajko Li Na.

Madrid, ATP, polfinale:

Rafael Nadal (Špa/1)
: Roger Federer (Švi/3) 5:7, 6:1, 6:3

Novak Djoković (Srb/2) : Thomaz Bellucci (Bra) 4:6, 6:4, 6:1

Madrid, WTA, polfinale:

Vikotrija Azarenka (Blr/4) : Julia Görges (Nem) 6:4, 6:2

Petra Kvitova (Češ/16) : Li Na (Kit/6) 6:3, 6:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.