Šport
15 ogledov

V finalu slavil Libanonec Chouity

Nicolas Chouity je zmagovalec glavnega turnirja v Monte Carlu. (Foto: PokerNews. Žurnal24 main
S turnirjem v Monte Carlu in zmago komaj 23-letnega Libanonca Nicolasa Chouityja je padel zastor na 6. sezono turneje PokerStars.net European Poker Tour.

Tako kot prejšnje, je bila tudi ta sezona zelo zanimiva, kot vse kaže, pa je najbolje prihranila prav za konec, saj smo bili te dni priča prav neverjetnemu razpletu dogodkov, ki so na koncu, prinesli naslov prvaka in 1,7 milijona evrov nagrade, mlademu Libanoncu, za katerega, pred tem turnirjem, verjetno nihče ni še niti slišal.

Na tem finalnem turnirju s prijavnino kar 10.000€, ki je predstavljal vrhunec letošnje EPT sezone, je sicer nastopilo 848 tekmovalcev, a se je le redkim med njimi uspelo izogibati pastem, tako kot je to uspelo Chouity-u, ki je na finalno mizo tako s seboj prinesel kar 40% vseh razpoložljivih žetonov. Kljub tej prednosti, pa se je moral Libanonec za svojo veliko zmago, kar precej potruditi, a pojdimo lepo po vrsti in poglejmo, kako so se stvari razvijale zadnji dan Glavnega turnirja EPT Monte Carlo.

Kljub temu, da je kar nekaj igralcev prišlo na finalno mizo tega turnirja s precej malo žetoni, pa se je na presenečenje vseh, prvi moral posloviti Francoz Mesbah Guerfi (8. mesto – 140.000€), kljub temu, da je slednji dan začel z enim od večjih kupov žetonov. A Francoz je naredil eno zelo pomembno napako – zapletel se je z vodilnim igralcem! Chouity in Guerfi sta se namreč zapletla v igri, ko so na mizi že ležale skupne karte {8-Clubs}{3-Spades}{4-Spades}{4-Diamonds}{K-Diamonds}. Na tem mestu je namreč Libanonec, ki je v rokah držal {8-Spades}{8-Hearts}, zarinil, Francoz pa je njegovo stavo, z {A-Diamonds}{K-Hearts}, izenačil in po dobri uri igre, postal prvi izpadli finalist.

Skoraj 2 uri kasneje, je brez žetonov ostal tudi njegov rojak Roger Hairabedian (7. mesto – 200.000€), potem ko se je tudi slednji, nesrečno zapletel s kasnejšim zmagovalcem turnirja. Hairabedian se je izločitvi izogibal kolikor dolgo se je le dalo, nato pa je vendarle v igro spravil še svoje zadnje žetone (za dobre 3BB) z {J-Spades}{3-Spades}, Chouity pa je njegovo stavo izenačil z {A-Clubs}{3-Diamonds}. Skupne karte {A-Hearts}{A-Spades}{5-Diamonds}{Q-Spades}{Q-Hearts} so le še potrdile Libanončevo zmago in še drugi Francoz, se je moral predčasno posloviti.

Belorus Aleh Plauski, je turnir končal na 6. mestu (300.000€), potem ko se je s {K-Hearts}{10-Clubs} zaletel naravnost v vodilnega Chouity-a, ki je držal v rokah {A-Clubs}{Q-Diamonds}. Plauski ni bil deležen prav nobene pomoči s strani skupnih kart, Libanonec pa je na riverju sestavil celo par kraljic in od boja za končno zmago, je odpadel še en tekmovalec.

Slabe pol ure za Belorusom, se je poslovil Kanadčan Andrew Chen (5. mesto – 400.000€), katerega pa celo ni izločil Libanonec, temveč Avstrijec Josef Klinger, ki je Chenow all-in izenačil s parom kraljev. Chen je premogel le {9-Clubs}{7-Clubs}, kar je potem, ko mu skupne karte niso podarile zmage, zadoščalo le za osvojeno 5. mesto.

 

V tem delu turnirja so si izločitve res sledile kot po tekočem traku in še preden se je polegel prah po prejšnji izločitvi, že se je po svojo nagrado podal zadnji preostali Francoz na turnirju – Herve Costa (4. mesto – 500.000€).Francoz je dan sicer začel z enim manjših kupčkov žetonov, a se je dolgo časa zelo dobro držal, nato pa zarinil z {A-Spades}{9-Hearts} in potegnil krajšo, potem ko je njegov all-in, plačal le vodilni Chouity s {K-Diamonds}{Q-Hearts}. Že flop {K-Spades}{K-Clubs}{6-Diamonds} je pravzaprav že odločil zmagovalca, ko pa je na mizi pristala še {6-Hearts}, je bilo jasno, da se Libanončeva serija nadaljuje, medtem ko bo moral Francoz, na zmago na tem turnirju, počakati vsaj še eno leto.

Na tretjem mestu je turnir nato končal Litovec Dominykas Karmazinas, ki se je moral posloviti potem, ko je z {A-Diamonds}{7-Spades}, nesrečno izgubil proti {A-Clubs}{6-Diamonds}, ki ju je v rokah držal vodilni Chouity. Slednji je namreč na turnu ujel prepotrebni par šestic in se tako uvrstil v sklepni del turnirja, medtem ko se je moral Litovec zadovoljiti z osvojenim 3. mestom in nagrado v višini 700.000€.

Karkoli drugega, kot gladka zmaga Nicolasa Chouity-a, bi bilo pravo presenečenje, a kljub velikemu zaostanku, je Avstrijec Klinger, v heads-up delu turnirja dobre pol ure, Libanoncu nudil dostojen odpor, preden je tudi on moral podpisati kapitulacijo in se sprijazniti z mestom pod samim vrhom.

V zadnji igri dneva, je Chouity pred flopom višal na 350.000 žetonov, Avstrijec pa se ni prav nič obotavljal in je z {8-Clubs}{8-Diamonds} nemudoma oznanil svoj all-in. A kar se Klingerju zagotovo ni niti sanjalo, je to, da je Libanonec v tistem trenutku v rokah držal {A-Clubs}{A-Diamonds} in da ga praktično ni več scenarija, po katerem bi on iz tega spopada odnesel celo kožo. Skupne karte {K-Diamonds}{10-Spades}{9-Hearts}{4-Spades}{Q-Clubs} so ena za drugo zgrešile oba igralca, kar je bila voda na mlin 23-letnemu Libanoncu, ki je tako osvojil svoj prvi večji turnir in mimogrede postal še evrski milijonar.

Avstrijec Klinger se je tako moral na koncu zadovoljiti z osvojenim 2. mestom in tolažilno nagrado 1.000.000€, medtem ko je na drugem koncu dvorane, takoj potem, ko je na mizi pristala še zadnja skupna karta, Chouity-ev tabor začel slaviti uspeh svojega junaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.