Šport
30 ogledov

"V Franciji bomo manj močni kot na OI"

Dean Bombač Saša Despot
Slovenska moška rokometna reprezentanca se je danes zbrala v Zrečah in začela priprave za nastop na svetovnem prvenstvu v Franciji.

Slovenija se bo na januarskem sklepnem turnirju v prvem delu v Metzu pomerila z Angolo, Islandijo, Makedonijo, Španijo in Tunizijo, v pripravljalnem delu pa jo čakajo tri tekme: ena s Savdsko Arabijo in dve s Francijo.

Na prvi reprezentančni zbor so prišli vsi povabljeni rokometaši, zavoljo klubskih obveznosti pa so opravičeno manjkali Marko Bezjak, Jure Dolenec, Vid Kavtičnik in Gorazd Škof. V popoldanskih urah se bo soigralcem pridružil tudi kapetan Uroš Zorman, ki pa po dogovoru s selektorjem Veselinom Vujovićem ne bo nastopil na svetovnem prvenstvu v Franciji, a bo sodeloval v pripravljalnem procesu.

Vujović ne skriva, da je zaskrbljen zavoljo številnih poškodb svojih varovancev. Najbolj problematičen je v odsotnosti Zormana "drugi ideolog" slovenske igre Dean Bombač, ki je še vedno v obdobju rehabilitacije, prav tako ga skrbi, da nekateri nosilci igre v svojih klubih nimajo vidnih vlog in imajo pomanjkanje težkih tekem, ki jih bo v Franciji na pretek.

"Uvodni štirje dnevi priprav bodo namenjeni regeneraciji po napornem prvem delu sezone, najbolj zahtevno delo nas čaka po 26. decembru. V prvem delu bodo igralci več v savnah ali bazenu, manj v dvorani," je uvodoma dejal Vujović in dodal: "Nekateri moji igralci so zares utrujeni, reprezentanti, ki nastopajo v Franciji, so še v sredo zvečer imeli ligaške nastope in se nam bodo pridružili v današnjih večernih urah. V prvem delu priprav bo imel največ dela naš strokovnjak za telesno pripravo Primož Pori, njegova vloga bo v uvodnih štirih dneh veliko pomembnejša od moje."

"Dejstvo je, da v Franciji ne bomo imeli tako močne zasedbe kot na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru, odsotnost Zormana in morda Bombača se bo gotovo poznala v naši igri. Pred menoj je gotovo odgovorna naloga, saj moram dvigniti na višjo stopnjo tudi nekatere igralce, ki v svojih klubih nimajo vidnih vlog," je še pripomnil Vujović.

Igra slovenske reprezentance, ki je na letošnjih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru osvojila šesto mesto, bo slovela na krožnemu napadalcu Mateju Gabru, ki je v Zreče pripel predčasno. Po nekajdnevnem oddihu v krogu družine so se mu danes v tradicionalnem pripravljalnem taboru pridružili reprezentančni soigralci. "Rad se vračam v to okolje. Vesel sem tudi snidenja s svojimi soigralci, v minulih letih smo postali prava klapa," je uvodoma dejal krožni napadalec madžarskega Picka iz Szegeda in dodal: "Na SP v Franciji moramo igrati tekmo po tekmo, šele po njih bomo potegnili črto in videli naše mesto. Naša skupina je zanimiva, tekmeci so močni. Z vsemi smo se že pomerili in jih tudi premagali. Na nam je, da se do začetka SP nanje čim bolje pripravimo."

Slovenija bo v pripravljalnem obdobju odigrala tri tekme. Prva bo 30. decembra v Brežicah, kjer se bo pomerila s Savdsko Arabijo, drugi dve pa v Franciji z domačo izbrano vrsto. Prva tekma s Francijo bo 6. januarja v Toulousu, druga pa dva dni kasneje v Montpellierju.

Na Vujovićevem seznamu je 21 rokometašev:

  • vratarji: Urh Kastelic (Maribor Branik), Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško), Matevž Skok (Zagreb) in Gorazd Škof (PSG)
  • krilni igralci: Darko Cingesar (Zagreb), Blaž Janc, Tilen Kodrin (oba Celje Pivovarna Laško) in Gašper Marguč (Veszprem)
  • zunanji igralci: Marko Bezjak (Magdeburg), Vid Kavtičnik, Jure Dolenec (oba Montpellier), Jan Grebenc, Nik Henigman (oba Riko Ribnica), Borut Mačkovšek, David Razgor, Miha Zarabec (vsi Celje Pivovarna Laško), David Miklavčič (Zagreb) in Uroš Zorman (Vive Tauron Kielce)
  • krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Matej Gaber (Pick Szeged) in Vid Poteko (Celje Pivovarna Laško)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.