Šport
17 ogledov

V Hakubi od orlov najboljši Tepeš

Mežnar je izpadel iz slovenske ekipe. (Foto: www.alesfevzer.com) Žurnal24 main
Tekma poletne VNv Hakubi je minila v znamenju domačih skakalcev. Daiki Ito je prišel do tretje zmage. Najboljši od peterice slovenskih skakalcev je bil Jurij Tepeš na 24. mestu.

Juriju Tepešu je sledil Mitja Mežnar na 25. mestu, z 28. mestom pa si je prve točke na prvi tekmi med skakalno elito priskakal Mežnarjev klubski kolega Rok Zima. Robi Hrgota je končal na 29. mestu, Primož Pikl pa je ostal brez finalnega nastopa.

Japonec Daiki Ito je v domači Hakubi na drugem mestu ugnal Poljaka Dawida Kubackega in njegovega rojaka Kamila Stocha na tretjem. Ito je vodil že po prvi seriji. Na drugem mestu je bil njegov rojak Fumihisa Jumoto, ki je v finalu skočil odlično, a žal padel pri 134 metrih in končal na šestem mestu. Tako je rezultat kariere in prve stopničke z drugim mestom postavil Kubacki, zmagovalec Wisle, Stoch pa se je moral zadovoljiti s tretjim mestom.

V nedeljo bo v Hakubi na sporedu še ena tekma z začetkom ob 12.30 po srednjeevropskem času.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.