Šport
1286 ogledov

V iskanju dodatnih letov v Istanbul, ogled junakov mogoč tudi v kinu

Slovenija Španija košarka Eurobasket
Zgodovinski uspeh košarkarske reprezentance, ki se je uvrstila v finale evropskega prvenstva, je med navijači sprožil neverjeten odziv. Aranžmaji se polnijo rekordno hitro, prenos tekme celo v kinu.

Redno linijo v turško glavno mesto, kjer se bo odvil veliki finale, iz Ljubljane ponuja le Turkish Airlines. V turškem prevozniku so za povedali, da so za zdaj za let v nedeljo zjutraj zagotovili večje letalo Airbus A330 z 281 sedeži, prav tako za let v ponedeljek zjutraj.

Tudi iz bližnjih letališč pa je v tem trenutku težko najti povratno karto za manj kot 500 evrov.

Iščejo tudi možnosti za morebitne dodatne lete. Adria Airways pa v sodelovanju z agencijo Kompas organizira le čarterske polete. "Adria Airways sicer nima redne letalske povezave z Istanbulom. V tem trenutku se trudimo izpeljati posebne nedeljske lete v sodelovanju s turistično agencijo Kompas, vendar več zaenkrat še ne moremo potrditi," nam je povedala Špela Mivšek, predstavnica Adrie Airways, in nas za dodatne informacije napotila na turistično agencijo, kjer so nam pojasnili, da je zaenkrat predvidenih in potrjenih pet posebnih letal, s potniki, ki se bodo za Istanbul vkrcali v nedeljo in se nato po tekmi vrnili.

"Samo od včeraj zvečer, po zmagi v polfinalu, in danes tekom dneva smo evidentirali približno 1000 potnikov, ki jih tudi peljemo," nam je pojasnila Katarina Brdnik, vodja marketing pri Kompasu, in dodala, da jutri pa odpelje tudi navijaški avtobus. Zanimanje pa ne pojenja: "Izjemne napore vlagamo v to, da bi lahko zagotovili dodatne kapacitete. Lista čakanja je dolga in upamo, da bomo uspeli vsem potrditi listo čakanja."

Za avtobusnim prevozom in eno nočitvijo boste odšteli 199 evrov. Za vstopnice za ogled finala je pri Kompasu potrebno odšteti še dodatnih nekaj deset evrov. Vstopnica tretje kategorije na primer stane 55 evrov.

Del športne evforije se je preselil tudi na celjsko upravno enoto, kjer so navijači dopoldne hiteli z naročili potnih listov, s katerimi bodo lahko odpotovali v Turčijo na nedeljski finale. Po sinočnji zmagi slovenskih košarkarjev so v Celju povečanje povpraševanja po urgentnem potnem listu, Radio Slovenija je poročal, da so dobili kar 270 naročil, zato bodo podaljšali delovni čas.

 Če pa je Istanbul vendarle predaleč, si pa lahko tekmo ogledate tudi v kinu, in sicer nedeljsko finale bodo prenašali "na največjem platnu v mestu, v kino dvorani - kot bi bili v Istanbulu!" Vstopnice za ogled v kinu Bežigrad so brezplačne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.